Intet publikum til årets øko-dag: Sender live på Facebook

Det bliver uden publikum på gårdene, når økologerne på årets øko-dag lukker køerne ud af vinterstalden. I stedet bliver arrangementet sendt live på Facebook.

Søndag d. 19. april fejrer øko-køerne traditionen tro Økodag, når de bliver lukket ud af vinterstalden og ud under åben himmel.

På grund af corona-situationen og forsamlingsforbuddet har Økodagen i år dog taget en vaskeægte kovending og sender hele arrangementet live på Facebook.

Økodagen trækker normalt mere end 200.000 besøgende om året, men I 2020 har Økologisk Landsforening og de økologiske landmænd på grund af risikoen for corona-smittespredning valgt at holde Økodag virtuelt.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Det lader hele Danmark se med, når køerne danser ud på marken og de to populære TV-værter Anders og Katrine fra DR Ramasjangs videnskabsprogram Lille Nørd sender fra årets åbningsgård.

Streaming begynder kl. 11.30, hvor de to Lille Nørd-værter går på opdagelse i økologiens verden, stiller seernes spørgsmål og selvfølgelig varmer op sammen med køerne til det store øjeblik, hvor køerne slippes løs.

"Publikum er med på første parket til Økodag, som sendes fra fire forskellige økologiske gårde. Så selvom man ikke kan møde fysisk op i år, er der mulighed for at få hele oplevelsen for fuld udblæsning og måske endda få endnu mere ud af sit besøg foran skærmen", siger Michael Langberg, der er markedschef i Økologisk Landsforening, som sammen med mejerierne og de økologiske landmænd arrangerer Økodag.

Livestreaming af Økodag med de to TV-værter foregår på Sommerbjerggård ved Ejstrupholm. Derudover sender Økologisk Landsforening Økodag live fra gårde i Kolding, Vildbjerg og Vorbasse.

Det hele kan opleves på Facebook-siden I love Øko fra kl. 11.30 søndag d. 19. april 2020. Ligesom man også kan se med på mejerierne Arla, Them, Thise, Naturmælk og Øllingegårds sociale medier.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle