Kæmpe svinebedrift ender med endnu et stort millionunderskud

Eskelund har for andet år i træk indkasseret et større millionunderskud i det seneste regnskab, og egenkapitalen er næsten væk.

En af Danmarks største landbrugsbedrifter, Eskelund på Vestfyn, som er ejet af familien Lerche-Simonsen, er lige nu ramt af en økonomisk nedtur.

Lerche-Simonsen producerer årligt 120.000 slagtesvin på forskellige lokationer på Fyn og i Sydjylland, og i familiens selskab Lerche-Simonsen A/S er et underskud på 28 millioner kroner i 2016 blevet fulgt op af et underskud på 18 millioner kroner i det seneste 2017-regnskab.

Det skriver Finans.

I 2016 skyldtes det 28 millioner kroner store underskud en renteswap, mens det i 2017-regnskabet skyldes en stor nedskrivning på 59 millioner kroner i landbrugsselskabet Slovakiet Invest, som familien ejer 40 procent af.

Slovakiet Invest tegner sig for en større mælke- og kvægproduktion i Slovakiet, og nedskrivningen skyldes udviklingen i mælkeproduktionen, lokale lønstigninger og et større investeringsbehov end ventet.

Nedskrivningen giver et tab på 23 millioner kroner i familiens selskab Lerche-Simonsen A/S.

I de sidste fire regnskabsår har der været et samlet underskud før skat på 80 millioner kroner, og i 2017-regnskabet er egenkapitalen barberet ned til en enkelt million kroner.

»Familiens virksomheder - inklusive private aktiver - er samlet set fortsat solvente. Som følge af den aktuelle markedssituation er der foretaget nødvendige nedskrivninger af aktiver i enkelte selskaber således, at værdiansættelsen af koncernen er retvisende og markedskonform. Virksomhederne har fortsat en tilfredsstillende effektivitetsudvikling,« skriver selskabets formand Peter Juul Kristensen til Finans.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle