Landmand politianmeldt for oprensning af vandløb

Lars Stougaard på Tåsinge er blevet politianmeldt af Svendborg Kommune efter at have renset et vandløb på sin jord. Kommunen mener, at entreprenøren er gået for voldsomt til værks.

Nedenfor en skrænt på Lars Stougaard og hans kone Malene Stougaards 500 hektar store landbrug løber et lille vandløb, som med tiden har haft svært ved at strømme tilstrækkeligt.

Derfor rådførte landmand Lars Stougaard sig med sin rådgiver, som gav grønt lys til at grave randen ud, så længe den ikke blev gjort dybere. En nabo har så efterfølgende klaget over, at Lars Stougaard fik en entreprenør til at grave randen ud, da naboen mener, at vandet er sunket i et af de moselignende vandhuller, der ligger langsvandløbet.

Det har nu ført til en politianmeldelse af Svendborg Kommune, som mener, at entreprenøren er gået for voldsomt til værks, og at der nu løber for meget vand væk fra de bagvedliggende arealer.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Landmandsparret har selv foreslået, at man udbedrede skaderne efter kommunens anvisninger for at blive fri for indblanding fra politiet og dertilhørende advokatregning. Det er dog ikke sket. Nu afventer de politiets vurdering i sagen.

"Jamen, det er jo at sende et signal om, at det der er sket derude, faktisk er ret voldsomt og alvorligt, og det er derfor, vi bruger politianmeldelse som sanktion", lyder det fra Marianne Wedderkopp, teknisk chef for Byg, Miljø og Natur i Svendborg Kommune.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle