’Økologiske Frontløbere’ kåret

Fire økologer blev i weekenden kåret til årets ’Økologiske Frontløber’ af deres økologiske kolleger på Økologisk Landsforenings to-dages generalforsamling.

I weekenden var over 300 økologiske landmænd, virksomheder, køkkener og forbrugere samlet til Økologisk Landsforenings årlige generalforsamlingen.

De kunne samtidig stemme på deres favorit til at modtage årets Økologiske Frontløber-pris i fire kategorier. ’Innovativ produktion’, ’Næste generation’, ’Samarbejde’ samt ’Værdiskabelse og lønsomhed’.

Sharemilker

I kategorien ’Næste generation’ blev Per Bundgaard med sit sharemilker-koncept kåret til årets frontløber. Som den første herhjemme har han sammen med to unge landmænd stablet et sharemilker-koncept på benene. De to unge landmænd har investeret i 150 jerseykvier, som sidste år blev installeret i Per Bundgaards ubrugte stald, som de lejer af ham, og siden er der malket øko-mælk i en ny, mobil malkestald.
 
"Nu er jeg jo nordjyde, så jeg er normalt beskeden, men jeg brænder for økologien og vil gerne udvikle den. Så det at andre økologer sætter pris på mit arbejde, gør mig utrolig glad," sagde Per Bundgaard efterfølgende.

Innovativ produktion

I kategorien 'Innovativ produktion' blev Anders Borgen, der driver firmaet Agrologica på sin økologiske gård på sydsiden af Mariager Fjord. Anders borgen fik prisen for sit arbejde med forædling af og forskning i kornsorter til sine økologiske kolleger.

Samarbejde

Johanne Schimmings lånehønseidéen i Hegnsholt Hønseri vinder prisen for samarbejde. Johanne Schimmings arbejde med hønsene og ikke mindst hendes indsats og succes med at skabe stærke samarbejder mellem de mindre gårde i området og forkorte vejen fra jord til bord, er noget, der er blevet lagt mærke.

Værdiskabelse og lønsomhed

Stengården i Bregnerød blev året frontløber i kategorien ’Værdiskabelse og løndsomhed’
 
Jens Otto og Elisabeth Rasmussen købte Stengården i 1997. De arbejdede på det tidspunkt begge som kemiingeniører, og det første år lød årsomsætningen fra gårdens 100 høns, ni køer og 17 hektar jord på 28.000 kroner. Sidste år rundede Stengårdens omsætning syv millioner kroner. De 100 høns er blevet til 3.000, gårdbutik og café og Stengården har i dag 2.500 stamkunder.   

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle