Oksenoteringen tager nyt stort prishop: Udlandet holder hånden under priserne

Alle kategorier bliver løftet med dennes uges prisstigninger fra Danish Crown Beef.

Mange danskere er i gang med at afholde sommerferie i disse uger, og det kan mærkes på det danske marked for okse- og kalvekød, der forventeligt er mere stille end normalt, lyder det fra Danish Crown. 

En fin afsætning til eksportmarkederne hjælper dog alligevel oksekødet til endnu en noteringsstigning, og denne gang igen et markant spring.

Alle kategorier løftes nemlig med 50 øre pr. kg., melder slagteriet.  

De seneste to måneder har der været markante prisstigninger på de forskellige kategorier af oksekød. Og med dagens stigning er noteringen for handyrene steget med 1,1 kr. pr. kg og hundyrene med 1,3 kr. pr. kg siden 1. juli.

Også i juni måned steg noteringen for blandt andet Dansk Kalv mere end 1 kr.

"Vi er i gang med den danske industriferie, som betyder, at mange danskere er rejst til udlandet eller måske taget i sommerhus i Danmark. Det giver en forventelig mere stille periode på det danske marked, hvor der grundet COVID-19 også er færre turister end normalt", siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Derfor er det fortsat markedet i Sydeuropa, som i disse uger trækker priserne i markedet, kombineret med en stærk afsætning til markederne uden for EU.  

"Vi har bredt set en fin afsætning til alle vores eksportmarkeder, som er med til at hive markedet op lige nu. Det er dog ikke forventningen, at det fortsætter med at stige de kommende uger. I stedet forventer vi, at markederne bliver normaliseret i takt med, at sommerferieperioden lakker mod enden", siger Henning Sønnichsen. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle