På trods af fyringer: LandboSyd løfter omsætningen

Det var især et godt årsresultatet hos datterselskabet LandboGruppen Syd, som medvirkede til LandboSyds positive resultat.

LandboSyd kom ud af 2019 med et positivt resultat på 1,6 mio. kr., det viser rådgivningsselskabets årsregnskab. Det er en tilbagegang i forhold til 2018, hvor resultatet landede på 2 mio. kr. før skat.

Det positive resultat er opnået på trods af et 2019, der blev præget af ledelsesmæssige uro, som kostede på bundlinjen hos LandboSyd. Det skriver rådgivningsselskabet i en pressemeddelelse.

"En række engangsudgifter i forbindelse med ledelsesskiftet har påvirket årsresultatet negativt, men LandboSyd er fortsat en særdeles solid virksomhed med en god kunde- og medlemsopbakning, og det er et godt fundament at bygge videre på", siger formand for LandboSyd, Mogens Dall.

Formanden hentyder til sagen, hvor to fyrede direktører, Anders Andersen og Jan Fensholt-Hansen, viste sig at have været ansvarlige for regelstridige faktureringer, hvor der bandt andet var faktureret et timeforbrug for op mod en halv million kroner i strid med reglerne og ved brug af fiktive medarbejdere.

Det er især et markant løft i årsresultatet hos datterselskabet LandboGruppen Syd, der alligevel er med til at hive virksomhedens samlede resultat op.

Omsætning rundede 100 mio. kr.

LandboSyds omsætning inden for faglig rådgivning steg med 4,5 mio. kr. til 82,2 mio. kr., og den samlede omsætning steg til 87,3 mio. kr.

Medregnes datterselskaberne opnåede LandboSyd en omsætning på 104 mio. kr., hvilket er en fremgang i forhold til 2018, mens egenkapitalen er på 32,9 mio. kr.

Det fremgår af årsrapporten, som i denne uge blev godkendt af bestyrelsen og fremlægges på generalforsamlingen tirsdag 3. marts. 

Ser fremad

På trods af et udfordrende 2019 ser formanden dog lyst på fremtiden:

"Vi forventer et bedre resultat i 2020, og vi har et godt udgangspunkt for fortsat udvikling og vækst i de kommende år", siger Mogens Dall.

"Vi har stort set fastholdt medlemstallet, som faldt 3-4 procent på årsplan, og vi har fastholdt en vækst i aktiviteten til gavn for vores medlemmer og kunder, som i stigende grad efterspørger en lang række kvalitets-basisprodukter og specialiseret rådgivning", siger Mogens Dall.

I 2020 vil LandboSyd udvide sine aktiviteterne inden for økonomi- og driftsrådgivning:
 
"Vi arbejder med en klar og tydelig strategi om at tiltrække og fastholde dygtige og specialiserede medarbejdere og tilbyde kvalitetsrådgivning lokalt, regionalt og i hele landet, og det fortsætter her i 2020", siger adm. direktør Sune Aagot Sckerl.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle