Søn afleverer aktier i milliardkoncern: Får ikke en krone

Kim Skare træder ud af ejerskabet af familiens livsværk Skare Gruppen. Aktierne får han intet for.

Kim Skare har forladt ejerskabet af Skare Holding. Det fremgår af en registrering forleden på CVR-registret - og bekræftes af Kim Skare selv.

Dermed træder Kim Skare, søn af stifter og ejerleder Kurt Skare, nu ud af ejerskabet af den store koncern, der er blandt landets få tilbageværende kreaturslagterier. Koncernen omsætter årligt for langt over en milliard kroner - de seneste år med en række store underskud til følge.

Kim Skares farvel til ejerskabet sker dog vel at mærke, uden at han har fået en krone i betaling for sin ejerandel på tidligere 33-50 procent af Skare Holding.

"Jeg syntes, at det var tid, at jeg kom ud af Skare Gruppen, nu hvor jeg ikke har været aktiv i fem-syv år og også har stiftet mit eget. Det er en betingelse i aktionæroverenskomsten, at man skal være aktiv for at eje andele. Jeg har i en periode forsøgt at få min familie (søster Gitte Skare og far Kurt Skare, red.) til at overtage aktierne til nul kroner i værdi, men nu har jeg selv registreret det i CVR-registret for at komme ud af det. Det er lidt forkert, at jeg nævnes, når jeg ikke længere har noget med det at gøre", fortæller Kim Skare.

Han bor i dag i Polen, hvor han via sit selskab PrimaBeef trader kvalitets-oksekød fra Polen til Sydeuropa.

Uenige om strategien

Kim Skare har de seneste år ikke haft kontakt, hverken arbejdsmæssigt eller privat med sin familie.

"Jeg har ikke så mange kommentarer til det. For fem-seks år siden havde vi en drøftelse om, hvordan vi skulle gå videre og hvordan vi skulle tjene penge fremadrettet. Jeg ville til højre og min far ville til venstre. Derfor måtte jeg træde ud, for jeg kunne ikke se, at den strategi ville bringe ret meget", fortæller Kim Skare og tilføjer:

"Du kan så følge, hvad den strategi min far har ført ud i livet, har medført. Der er nogle rimelig store tab. Hvis du lægger alle egenkapitaler under Skare Holding ind under et, kan du se, at der er ikke er meget tilbage".

Skare Holding A/S havde ved udgangen af regnskabsåret 2019 en egenkapital på -139 mio. kr. Selskabet ejes efter Kim Skares udtræden nu i stedet af Kurt og Gitte Skares personlige holdingselskaber. Her er der i Kurt Skare Holding registreret en egenkapital på 71,1 mio. kr, mens der i Gitte Skares er 60 mio. kr.

De seneste år har koncernen haft blodrøde regnskaber. Ifølge Kurt Skare Holding, hvor koncernens mange selskaber konsolideres op, er der på fem år tabt 100 mio. kr. på bundlinjen.

Ejer stadig del af pålæg

Kim Skare har dog ikke fuldstændig sagt farvel til sine poster.

Han ejer nemlig stadig en aktiepost på 33-49 procent af selskabet Skare Food, der ligger selvstændigt og dermed ikke er en del af den øvrige koncern.

Har du også afleveret dine aktier i Skare Food?

"Det har jeg ikke. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt fortælle noget om, hvad planen er der. Det har jeg ingen kommentarer til".

Skare Food producerer pålæg og selskabet har en egenkapital på 65 mio. kr. Her er der desuden lavet overskud de seneste år; ligesom at selskabet sidste år overtog den nødlidende århusianske pålægsproducent Defco A/S.

LandbrugsAvisen har flere gange de seneste dage kontaktet Skare-koncernen med Gitte og Kurt Skare for at få en kommentar til ejerskiftet. De har imidlertid ikke været at træffe.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle