Stutteriejer anmeldt for vanrøgt af heste - igen

Stutteriejer John Byrialsen er blevet anmeldt til politiet. Det drejer sig igen om vanrøgt af heste. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

En meget bekymret borger har været vidne til, hvad vedkommende betegner som alvorlig vanrøgt af nogle heste på Viegård Stutteri, ved Skals, som ejes af John Byrialsen.

Og nu vil vedkommende ikke se passivt til længere. Derfor har kilden samlet bevismateriale i form af billeder og anmeldt det til Midt- og Vestjyllands Politi.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"Hestene er i en sølle forfatning. De er så magre, at man kan se rygraden og tælle knoglerne, og på nogle af dem er hovene revnet hele vejen op til kronranden. Vi hentede også noget vand til dem, og de slubrede det i sig på ingen tid. Det var tydeligt at se, at de var meget, meget tørstige, siger anmelderen om, hvad vedkommende har været vidne til henover de sidste tre-fire måneder.

Dyrenes Beskyttelse, som er en privat organisation, er også inde over sagen, men da den er forment adgang efter en vanrøgtsag fra stutteriet i 2013, bad organisationen "X" om at tage billeder af det, som vedkommende har været vidne til.

Fødevarestyrelsen oplyser til Viborg Stifts Folkeblad, at man kan ikke gøre mere ud af det, før der ligger en anmeldelse. Og det gør der altså nu.

Det er bestemt ikke første gang at John Byrialsen er anmeldt for vanrøgt. I 2013 var han midtpunkt for en særdeles grov vanrøgtssag på hans stutteri i Polen. Der har desuden været flere sager med hans stutterier i Danmark.

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle