Tager sønnen med til høst fra København

Når morfar høster, tager familien fra København til Fyn for at være med for at skabe minder sammen.

På Bredkærgård nær Ringe på Fyn var der i år en særlig gæst ved høsten.

Landmand Ebbe Dalbys datter og svigersøn, Stine Dalby og Henrik Bogh, havde nemlig taget deres lille Svend på ti måneder med til høst. 

Stine Dalby er selv vokset op på nabogården, og havde sine sene teenageår på Bredkær gård, da hendes forældre, Ebbe og Inger Marie Dalby, købte den.

Derfor er det vigtigt for Stine Dalby, at hende søn, Svend, får de oplevelser og minder, som hun selv fik. 

”Jeg har fået så mange gode værdier og minder fra landet, så det er vigtigt, at Svend også får dem, og så er det sundt for børn at få jord under neglene og opleve landbruget med jord, grisepasning og lugten af traktorolie”, siger hun. 

Stine Dalby bosatte sig i København, da hun uddannede jeg i erhversøkonomi, men er blevet hængende i byen. Derfor er det noget endnu mere særligt at komme hjem til Fyn og til høsten.

”Jeg er altid taget hjem for hjælpe i høsten - kørt fra og sådan. Det er bare en magisk tid”, siger hun. 

Og selv om det ikke har været nogen prangende høst udbyttemæssigt, har årets høst alligevel været magisk på sin egen måde.

”Min far er vokset op med fire søstre og fik siden to døtre. Så jeg tror han virkelig nyder, at første barnebarn blev en dreng”, siger Stine Dalby.

”Og i år har der virkelig været tid til, at de to kunne hygge sig”.

Stine Dalby og hendes kæreste Henrik Bogh, som er ved at uddanne sig til snedker, er enige om, at Svend også fremover skal på landet. 

”Næste år tænker vi, at han skal med op og køre i mejetærskeren”, siger Stine Dalby. 

Hun vil desuden heller ikke udelukke at parret en dag vender tilbage til landet, også selvom det ikke bliver til landbrug. 

”Det trækker jo meget, når man er hjemme”, afslutter hun. 

Stine Dalby deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd Høsten 2018 , Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle