Tre ud af fire af Miljøstyrelsens ansatte skal erstattes efter udflytning

Forventningen er, at kun en fjerdedel af Miljøstyrelsens ansatte vil følge med til Odense og stadig være ansat i starten af 2020, to år efter udflytningen blev besluttet. Overraskende få og dybt bekymrende, siger kritikere.

Tre ud af fire af Miljøstyrelsens 500 medarbejdere vil ikke flytte med til Odense, når styrelsen flytter fra København. Miljøstyrelsen selv forventer nemlig kun, at kun 25 procent af de ansatte stadig arbejder i styrelsen i 2020, viser et internt notat.

Det skriver Altinget.

"Der kunne selvfølgelig komme nogle afvigelser, positive eller negative, men det er stadig et realistisk scenarie. Her skal man også huske, at der altid vil være en vis naturlig udskiftning i styrelsen, også hvis ikke den var blevet flyttet," siger Miljø- og Fødevareministeriets afdelingschef David Fjord Nielsen til Altinget og bekræfter tallene.

Alternativet og Danmarks Naturfredningsforening finder de nye tal stærkt foruroligende.

"Det er endnu værre, end jeg troede. Jeg havde ellers et håb om, at man måske kunne holde på halvdelen. Der bliver i den grad noget at snakke om til samråd med ministeren. Selvfølgelig bliver der ansat nye og gode folk. Men det er enormt komplekse områder, vi har med at gøre, som tager år at sætte sig ind i. Når langt størstedelen af styrelsen skal skiftes ud, vil det gå stærkt ud over den faglige indsigt og den rigtige sagsbehandling", siger Alternativets miljøordfører Christian Poll.

Miljøstyrelsens flytning til Odense, hvor der skal skiftes ud i 75 procent af medarbejderstaben, vil det være væsentligt færre, end da en del af Miljøstyrelsen flyttede til Slagelse med en såkaldt medflytningsprocent på 65.

Det vil dog stadig være væsentlig flere end i forhold til NaturErhvervsstyrelsens flytning til Augustenborg og Tønder, hvor kun otte procent flyttede med, eller Kystdirektoratets rejse til Lemvig, hvor ingen gjorde det.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle