Tysk skuffelse: Noteringen for slagtegrise stiger ikke trods god efterspørgsel

I Tyskland er der skuffelse over, at noteringen på slagtegrise ikke stiger.

Udbuddet af slagtegrise i Tyskland er lille, samtidig er efterspørgslen fra slagterierne god, og de slagteklare grise kan afsættes uden problemer.

Alligevel fastholdes noteringen på 17,36 kroner, og det betegnes af Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, som både skuffende og frustrerende for tyske griseproducenter.

De har kunnet konstatere, at noteringen på slagtegrise er steget de seneste uger i Polen med den konsekvens, at det har kunnet betale sig at eksportere partier af slagtegrise til Polen. Samtidig er der handlet partier på den tyske producentforening ISN's grisebørs, som lå væsentligt over den officielle notering.

- Markedsinteressenterne forventede derfor, at den tyske notering blev hævet markant i dag, men de store tyske slagterier har en helt anden mening. Slagterierne påstår, at efterspørgslen efter grillprodukter ikke lever op til deres forventninger og at det p.t. ikke er muligt, at opnå højere priser kødmarkedet. Tværtimod. Tysklands største slagteri Tönnies rapporterer endda om en ikke tilfredsstillende efterspørgsel og faldende priser på kødmarkedet, anfører Markus Fiebelkorn i en markedsorientering.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle