Veganere meldt for ulovlig indtrængen i svinestald

Flere personer fra Veganerpartier er brudt ind i en svinestald for at optage video. Den ulovlige indtrængen er nu politianmeldt.

Det var helt uden hensynstagen til smittebeskyttelse at flere personer fra Veganerpartiet trængte ind i en stald for at filme en video.

Aktivisterne trængte lørdag den 11. maj om eftermiddagen ind i en svinestald ved Stubbekøbing på Falster.

Det skriver Effektivtlandbrug.dk.

Veganerpartiet er et parti, der arbejder for at blive opstillingsberretiget til Folketinget. De optog i stalden en video, der blev sendt live på Facebook. Her fortæller aktivisterne, at de vil 'vise, hvordan det står til i den her industri'.

Det er langt fra den første video fra Veganerpartiet, hvor de er trængt ind på bedrifter.

Landmanden var i første omgang ikke klar over, at der havde været nogen inde i stalden, da den ikke ligger i nærheden af stuehuset.

To politianmeldelser

Ejeren af stalden har politianmeldt den ulovlige indtrængen, og landmanden er bakket op ad Landbrug & Fødevarer, der i øjeblikket også hjælper en anden landmand på Sjælland, der også har haft uindbudte gæster inde i sin stald og filme.

På videoen fra stalden på Falster er det Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, der optræder. Han taler blandt andet om, hvor beskidte han synes grisene er, hvor lidt plads de har ifølge ham og viser forargelse over døde grise, der ligger uden for og venter på at blive afhentet af Daka.

Henrik Vindfeldt er af Effektivtlandbrug.dk blevet foreholdt politianmeldelserne, men har ingen kommentar til sagen.

Efterfølgende har Veganerpartiet udsendt en pressemeddelelse, hvor man skriver, at formand, Henrik Vindfeldt, har handlet på egen hånd. 

Partiet argumenterer derudover for, at videoen viser tre overtrædelser af dyreværnsloven. Man betegner desuden politianmeldelsen som et mediestunt.

Som konsekvens af aktivisterne indtrængen er svinebesætningen ændret til 'betinget status' i SPF-systemet, der bruges til at vurdere svinebesætningers sundhedsstatus.

Opdateret kl. 10:29 med kommentar fra Veganerpartiets pressemeddelelse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle