Video: Medarbejder så ulv tæt ved kvægstald

Tirsdag opdagede en medarbejder på en malkekvægsbedrift en ulv i nærheden af gården ved Grindsted.

Tirsdag formiddag var 24-årige Luca Andrei ved at gøre klar til malkning i kvægstalden på gården ved Grindsted, hvor han har arbejdet siden 2015.

Men for første gang var noget helt anderledes, end det plejer. Der kom nemlig en ulv luntende mod stalden. Det skriver TvSyd.

Luca Andrei opdagede ulven, da han ud af øjenkrogen så en bevægelse ved siloen ikke langt fra stalden.

"Normalt er der ikke noget, der bevæger sig der, og først troede jeg, det var en ræv. Vi har nogle kartofler til køerne liggende der, og det kan rævene lugte - men jeg kunne se, at dyret var alt for stort til at være en ræv", siger Andrei Luca, da LandbrugsAvisen.dk fanger ham på telefonen onsdag morgen. 

Ulven blev ved med at luske tættere på stalden, men bemærkede ikke at Luca Andrei stod og betragtede den.

Derfor havde han god tid til at tage både billeder og video.

"Jeg stod vel 30 - 40 meter fra den, men fordi kørene bevægede sig bemærkede den mig nok ikke", siger Luca Andrei, der har set ulve før, men aldrig så stor en.

Tjekker til dyrene hver nat

Den 24-årige rumæner holdt hovedet koldt, og fandt roligt telefonen frem. Hans kollegaer var gået til kaffepause, og han ville gerne kunne vise dem, at der havde været en ulv så tæt forbi gården.

"Jeg blev ikke bange eller gik i panik, for jeg var inde i stalden, og hvis der skete noget, kunne jeg løbe ind mellem køerne eller skjule mig i stalden. Så der var ingen grund til at blive bange", siger han.

Ulven kom dog stadig nærmere stalden, og så ifølge Luca forvirret ud. 

"Den prøvede at komme tættere på stalden, og jeg kunne jo ikke stå der og holde øje med den hele dagen, så jeg jog den væk med et højt råb", siger han.

Luca Andreai er dog ikke den eneste, der har set en ulv ved gården, og det har fået både ejer og medarbejdere til at frygte, at ulven kommer forbi igen, selvom eksperer ikke mener, at de skal frygte ulven.

"Jeg snakkede med en ulve-ekspert i går, og han sagde, at vi ikke skulle være bange, og at den ikke kommer igen. Men det kan vi ikke være sikre på. Derfor tjekker vi til stalden og dyrene et par gange hver aften".

Opdateret kl. 11:39

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle