Video: Se billeder fra Skyd Høsten uge 32 samt ugens vinder

Igen i denne uge har vi på LandbrugsAvisen modtaget mange fine billeder fra høsten.

Flere familier og landmænd har været gode til at stoppe op og tage et billede af høst og marker, hvor vi på Landbrugsavisen.dk i denne uge har modtaget mange flotte billeder fra årets høst.

På Mors fik Thorkild Østergaard store øjne, da han så fire mejetærskere i aktion med almindelig rajgræs.

Markdriften på 520 hektar driver Heine Kjeldgaard med sin far, og for at blive færdige med rajgræs inden regnen, var både nabo, kolleger, en lejet mejetærsker og lillebror tilkaldt.

"Høsten har været rigtig god med et super tilfredsstillende udbytte. Vi er tæt på halvt færdige med det hele", fortæller Heine Kjeldgaard, der også dyrker hvede, vårbyg og havre.

 

De fleste timer bliver for 43-årige Karsten Klaaby brugt landevejene som kørerlærer, men han kan ikke slippe landbruget helt.

Da han overtog gården syd for Ribe, fulgte to gamle maskiner med; en New Holland Clayson M135 fra årgang 1968 og en New Holland Clayson 1520. Da solen kan være varm for den sarte hud, havde han installeret en parasol på mejetærskeren uden hus.

Det var også en mejetærsker med morfar og barnebarnet Markus i forgrunden, der endte med at blive ugens bedste billede.

"Det er da fantastisk at have børnebørnene med, for det er hyggeligt at have besøg", fortæller Knud Steffensen på 67 år, da landbrugsavisen.dk ringer til ham.

På gården med 180 hektar i Hvidbjerg, Thyholm, bor han sammen med sin hustru, der ofte kommer med en madpakke ud til børnene. Når svigersøn Poul M. Skovsborg, der har taget ugens billede, tager børnene med, kan han være sikker på, at de skal ud i marken.

"De er ofte med, når der skal pløjes og sås, men høsten er altid det sjoveste, for der kommer mejetærskeren ud. Det er en hyggelig afslutning på sommerferien, og vores børn elsker at hjælpe bedstefar og deres to onkler med årets høst", fortæller Poul M. Skovsborg.

Ligger du inde med et godt, sjovt, smukt eller anderledes billede fra årets høst, kan du deltage via dette link: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, triticale, rug, havre og spinat til frø.
  • Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Emneord

Skyd Høsten 2019 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle