Video: Se billederne fra uge 29, og læs om ugens vinder af en høstlagkage

Det er bare med at stille skarpt på kameraet i disse uger, hvor der er Skyd Høsten konkurrence på LandbrugsAvisen. I denne uge blev det Granhøjgaard, der vandt den store høstlagkage.

Det blev en livlig omgang høst i uge 29. Nogle steder i landet blev der høstet våd strandsvingel, andre steder blev der afbrudt en campingferie og et helt tredje sted, fik de besøg af en hvirvelvind, der slyngede en god portion halm rundt.

Der er stadig kun fire afgrøder, der har vundet 'Skyd Høsten først': rødsvingel, engrapgræs, vinterbyg og rajgræs.

I kan derfor stadig nå det på de resterende ni afgrøder: vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Vinderen mangler stadig 25 hektar strandsvingel

Denne uges vinder af en høstlagkage blev Erik Rasmussen, der driver bedriften Granhøjgaard ved Rønnede på Sydsjælland.

Billedet er taget af høstmedhjælperen Alexander Nørholm Koch, der fangede Erik Rasmussen i sin New Holland 840 i fuld sving med at høste af de 36 hektar 2. års strandsvingel.

"Vi er ikke færdige med den strandsvingel endnu, for det blev jo regnvejr. Det er godt nok tørvejr igen, men det skal lige ligge og tørre op i nogle dage. Sådan noget græs tørrer ikke så hurtigt, men vi kan nok køre igen i weekenden", siger Erik Rasmussen.

Høstlagkagen skal deles med hele høstholdet som består af seks faste medarbejdere. Nogle dage kan de dog godt være otte til ti medarbejdere.

Det hænder nemlig, at der kommer pensionister forbi, som trænger til en tjans i kornvognen, fortæller Erik Rasmussen.


Billedet er taget mandag i uge 29, hvor de fik høstet de første tre hektar med strandsvingel.

Hvirvelvind og afbrudt ferie

På Djursland var Jesper Hyldal og familien netop ankommet til campingpladsen, da hans far ringede hjemme fra bedriften i Otterup. Kørvlen var blevet klar til høst, så familien måtte pakke sammen og køre hjem for at høste. Der gik dog ikke ret længe, før de kunne vende snuden mod campingpladsen igen.I Ørslev på hobbybedriften Bøgely på Sjælland, gik Stig og Sara Wester og gjorde deres brugte, nyindkøbte Dronningborg 600 klar til at høste vårby.

Parret købte deres fine maskine sidste efterår, og glæder sig til at få den med ud i høsten.


 

På Sydlolland blev der høstet vinterærter hos Niels-Ole Buck. Men fordi han selv var i Jylland, da vinterærterne blev klar til høst, var det forældrene Jane og Niels Buck, der klarede den tjans.


Ugens indsendelser tog også LandbrugsAvisen med en tur til Hobro, hvor den 20-årige høstmedhjælper, Emil Bruun, for første gang oplevede en hvirvelvind, der fik spredt en del halm ud over marken.

Et stort tillykke til ugens vinder, Erik Rasmussen. LandbrugsAvisen ser frem til at modtage mange flere billeder og historier fra høstlandet.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle