Nu kan du udskyde afdrag på nye maskiner

Flere mærker søsætter kampagner, hvor du kan vente til næste år med afdragene. En række andre aktører er parat til at give kunder samme mulighed.

En række maskinaktører er parat til at strække finansieringen for at få kunderne i gang med handlen.

Både Claas og Agco har netop søsat kampagner, hvor der loves afdragsfrihed i de første 12 måneder, hvis der handles traktor eller f.eks. mejetærsker. For Claas er deadlinef for handlen senest 31. januar.

Konkret lyder renten på 0,59 pct. over fem år.

»Med dette finansieringstilbud på alle nye Claas produkter ønsker vi specielt at øge salget af Claas mejetærskere, pressere, finsnittere og græsmaskiner i dette efterår med henblik på at disponere maskinerne til produktion og derved opnå levering i god tid, før sæsonen begynder«, lyder det fra Michael Husfeldt, adm. direktør hos importøren Danish Agro Machinery.

CNH følger op

Fra CNH Capital, der står bag mange finansieringsløsninger hos Case IH og New Holland-forhandlere, tilbydes der for tiden en rente på 0,45 pct. og udskudte afdrag, så der først skal betales fra næste sommer.

Ifølge salgschef Henrik Jensen skal tilbuddet ses i lyset af tørken.

»Når vi har gjort det, er det med udgangspunkt i, at dansk landbrug har været igennem en svær høstperiode. Det er udtryk for, at nogle danske landmænd er pressede på likviditet på grund af høsten, men har en okay drift. Mange har ikke nødvendigvis solgt deres afgrøder. Det her er et ønske om at lave kundetilpassede løsninger. For nogen er det interessant. Og for andre er det ikke«, siger han og oplyser, at man i mange år har tilbudt fleksible løsninger med hensyn til at lægge afdragene mere fordelagtigt for landmanden.

Hos Danske Banks leasingselskab Nordania Leasing står seniorsalgschef Peter Justesen ikke klar med et generelt tilbud om udskudte afdrag.

»Hvis jeg har en kunde, som spørger på det, så beror det på en individuel vurdering. Sæsonbetaling har altid været meget brugt. Ja, det kan godt lade sig gøre at skubbe afdragene. Vi udelukker ikke, at vi kan give nedsatte afdrag i de første 12 måneder og så skrue op derefter. Det kan vi sagtens. Men det beror på en konkret vurdring i hver enkelt tilfælde, hvor vi bl.a. ser på, om kunden har økonomi til det«, siger han.

Han tror ikke, at afdragsfrihed i det store billede ændrer markedet voldsomt.

»I min optik går leverandørerne med sådanne kampagner bare ud og fremrykker nogle ordrer«, siger han.

Faktaboks

Aktuel kampagne

  • Claas gik for nylig ud med et tilbud: 
  • Udskyd dine afdrag på nye maskiner i et år, hvis du køber dem før 31. janaur 2019. 
  • Flere aktører tilbyder fleksibilitet med placering af afdrag. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle