Ny formand: Der er alt for meget brok

Svineproducent fra Stevns ny formand for Østdansk Landboforening.

Svineproducent Ole Elbæk (58) er som ventet valgt som ny formand for Østdansk Landboforening på generalforsamlingen 29. juni.

Ole Elbæk har et indgående kendskab til foreningen efter 12 års arbejde i bestyrelsen, de sidste otte som næstformand. Som sådan har han ofte repræsenteret foreningen, når formanden var ude at ’golfe’. Ole Elbæk har derfor ingen planer om de store ændringer i forenings-kursen, som han selv har været med til at udstikke.

»Vi har en størrelse på forening og virksomhed, som giver meget ejerskab for medlemmerne. Vi har ingen planer om at fusionere«.

For meget brok

Politisk hører Ole Elbæk ikke til dem, der mener, at landbruget skal vinde sine miljøpoltiske sager i retten.

»Det er eskaleret fuldstændigt. Det er ikke mig, det dér, og jeg kan slet ikke se, det er vejen frem«.

»Jeg kan da godt se, at efterafgrøderne er noget møg de steder, de rammer hårdt. Men vi må bruge faglige argumenter, ikke bare køre retssager«.

Generelt mener Ole Elbæk, der er for lidt fokus på de positive historier i landbruget.

»Jeg synes, der er alt for meget brok. Selvfølgelig har vi nogle vilkår, vi skal indrette os under, men det er vel ikke værre end i så mange andre brancher«.

Ole Elbæk har siden 1991 drevet slægtsgården Tomsgård ved Klippinge på Stevns, hvor han producerer 22.000 30-kilos grise om året med 630 årssøer.

Han driver 375 velarronderede ha, hvoraf 145 er forpagtet. Han har syv ansatte og er gift med Susanne. Parret har tre børn.

hac

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle