DC-formand til andelshaverne: Alle må være fleksible

Skæve tidspunkter for afhentning og flere udsatte grise, vil være konsekvenserne af lukningen i Ringsted, forventer formand.

Der bliver brug for fleksibilitet fra både medarbejdere og andelshavere, hvis situationen omkring lukning af Danish Crown-slagteriet i Ringsted skal løses bedst muligt.

Det melder slagteriets formand Erik Bredholt i en meddelelse til ejerne - og beder om forståelse og samarbejde fra både ansatte og svineproducenter.

"Andelshavernes fleksibilitet bliver et stort parameter for at løse denne her udfordring bedst muligt. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige præcis, hvordan det kommer til at udspille sig, men der kan eksempelvis komme behov for at læsse grise på mere skæve tidspunkter og acceptere, at mængden af udsatte grise kan blive større. Det håber jeg på forståelse for, for vi står i en situation, hvor vi har brug for, at hele Danish Crown hjælpes ad", udtaler han.

Har overvejet lukning tidligere

Formanden, der selv er svineproducent nær Aarhus understreger, at medarbejdernes sikkerhed kommer først. Derfor har slagteriet da også flere gange siden den første smittespredning for nu knap to uger siden, overvejet, om man skulle lukke yderligere ned end for halvdelen af slagtningerne.

"Beslutningen om at lukke Ringsted ned midlertidigt har været oppe at vende et par gange, og vi har valgt at følge myndighedernes anvisninger i hele processen. Nu er anbefalingen at lukke slagteriet ned midlertidigt, og den har vi fulgt, så vi sikrer, at vi ikke på noget tidspunkt går på kompromis med vores medarbejderes sundhed", siger Erik Bredholt.

Med lukningen fjerner Danish Crown 35.000 slagtninger om ugen fra kapaciteten. Ringsted-slagteriet er blandt de absolut mindste i koncernen, men det kræver ekstra logistik-kapacitet at få de mange grise kørt til de jyske slagterier i Blans, Herning og Horsens.

Disse kommer til at øge slagtningerne mest muligt, fremgår det, men slagteriet understreger, at den længere indtransport også er afhængig af fleksibilitet og velvilje til at læsse grise på andre tidspunkter end normalt. Dette er også allerede sket de seneste søndage, hvor slagterierne har åbnet for grise.

Danish Crown forventede forleden, at man ved udgangen af den kommende uge ville være godt en dags slagtninger bagefter som følge af den halverede slagtning i Ringsted. Med fuld lukning i Ringsted vil dette mål givet være sværere at nå.

Slagteriet i Ringsted er lukket i en uge. Medarbejderne opfordres til at holde sig mest muligt hjemme og følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Derudover skal samtlige ansatte i Ringsted testes to gange om ugen de kommende syv uger.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle