Landboforening frygter BMG-konkurs kan vælte landmænd

Djursland Landboforening står klar med hjælp til medlemmer, der måtte være i klemme. Formand har selv handlet med selskabet.

Djursland Landboforening tilbyder nu også hjælp til de klemte kunder i det kriseramte BMG. Samtidig frygter landboforeningens formand, at tabene på den forestående konkurs kan ramme landmænd hårdt. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

"Vores tanker går først og fremmest til de landmænd, der på baggrund af selskabets konkurs står til at imødese et tab for manglende afregning for deres afgrøder. Et tab, der efter et år som 2018, for nogle landmænd, økonomisk vil gøre rigtig ondt, når høsten også har svigtet", skriver Hans Gæmelke.

Til Randers Amtsavis udtaler han desuden:

"Det er klart, at der sidder nogle landmænd derude med en meget anstrengt økonomi. Men om der er nogle, der må dreje nøglen om, det ved jeg ikke. Jeg vil heller ikke male Fanden på væggen, men opfordre til at henvende sig til os, så kan vi rådgive", siger han.

Formand har selv handlet

Selv har Hans Gæmelke også handlet via BMG i en årrække med stort set hele sin avl, fortæller han avisen og siger, at han også er chokeret. 

"Vi er mange landmænd, der har været glade for samarbejdet med BMG A/S og oplevet BMG A/S som en troværdig samarbejdspartner, som nu tilsyneladende er udsat for svig og unddragelse", siger han.

Hvorvidt Hans Gæmelke selv står til at tabe penge på konkursen, fremgår ikke. Han opfordrer i stedet den tilbageværende direktør Søren Blach til at komme videre og sikre flest mulige midler i konkursen.

"Jeg vil gerne opfordre til, at kurator og Søren Blach forsøger at få de sunde dele af virksomheden solgt over til allerede eksisterende tilsvarende forretninger, så tabet for landmændene minimeres mest muligt".

Konkursen var tirsdag morgen endnu ikke afsagt ved retten i Randers. Ifølge Landbrugsavisens oplysninger er der dog indsendt konkursbegæring fra selskabet selv.

Emneord

BMG

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle