L&F efter opfordring fra Landbrugsstyrelsen: På ingen måde i orden

Det er rart, at Landbrugsstyrelsen endelig erkender, at der har været udfordringer med med styrelsens håndtering af de skattefri virksomhedsomdannelse. Men ny frist er på ingen måde i orden.

Landbrugsstyrelsen har fredag sendt en nyhed ud om, hvordan du som ansøger eller rådgiver skal forholde dig, hvis du er i gang med en skattefri virksomhedsomdannelse samtidigt med at du har søgt om eller modtaget tilskud om fx miljøteknologi eller modernisering af en stald.

Landbrug & Fødevarer har i lang tid peget på, at reglerne har været uklare, og at det har været praktisk umuligt at få en godkendelse i gennem med den hidtidige praksis.

Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer, udtaler:

- Det er rart, at Landbrugsstyrelsen endelig anerkender, at der har været udfordringer med styrelsens håndtering af de skattefri virksomhedsomdannelse og overdragelse af tilsagn, og der nu sættes en konkret frist for indsendelse af overdragelsesskema. Vi har meget længe efterspurgt klare udmeldinger fra  Landbrugsstyrelsen om den rette fremgangsmåde. Det er dog i sidste øjeblik  – fire arbejdsdage inden sidste frist, hvilket på ingen måde er i orden, siger han.

- Derudover savner vi fortsat svar på håndtering af den rette fremgangsmåde ved overdragelse af tilskud ifm. generationsskifter m.m. Der er grundlæggende brug for en ny tilgang til den praktiske håndtering af overdragelser af projekttilskud, så den – som på en række andre områder under Landbrugsstyrelsen – kan  håndteres uden problemer og risiko for at komme i klemme som følge af teknikaliteter. Hvis der er nogen landmænd eller rådgivere, der er i tvivl om, hvad man skal gøre, så vil vi opfordre til, at man henvender sig direkte til Landbrugsstyrelsen, lyder det fra Niels Peter Nørring.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle