Markedet hoster op med endnu en stigning til svineprisen

Noteringen for både slagtesvin og søer stiger i uge 18.

Svinenoteringen for uge 18 stiger med 20 øre for slagtesvin og 50 øre for søer. 

Dermed nærmer prisen sig hastigt de 11 kroner og lander på 10,80 kr. pr. kg. for slagtesvin. Sonoteringen ender på 8,10 kr. pr. kg. 

Det europæiske marked for fersk grisekød kæmper lige nu for at finde sine ben at stå på efter en periode med meget markante stigninger.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Hvis vi sammenligner markedet med en kødhakker, hvor prisstigninger er de hele kødstykker, så har kødstykkerne været så store, at hakkeren – altså markedet – lige nu ”hoster” for at få hakket prisstigninger om til prisstigninger på varerne ude i køledisken. Det får nogle af vores kunder til at sænke produktionen lidt, og samtidig har flere fabrikker holdt lukket nogle ekstra dage i forbindelse med påsken, så et større udbud af råvarer har bremset prisstigningerne i Europa", forklarer Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Til landene udenfor Europa er der fortsat fuld fart på. Efterspørgslen fra Kina er fortsat stor, og salget til Japan er stabilt, så det skaber grundlaget for endnu en stigning i den danske notering.

"Vi har den fordel, at hele produktionen fra vores danske slagterier er godkendt til eksport til Kina, og vi har en større pakke- og frysekapacitet end de fleste andre slagterier i Europa, så vi kan eksportere en større andel af vores produktion til Kina. Det giver os nogle manøvremuligheder i det nuværende marked, som vi selvfølgelig gør alt, hvad vi kan for at udnytte bedst muligt", siger Lars Albertsen.

Priserne på nakker er på vej op, fordi grillsæsonen så småt er startet. Forender, bove, brystflæsk og kamme afsættes stabilt, mens et relativt stort udbud af skinker sætter priserne en smule under pres.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle