Nordjysk maskinhandler får betinget dom for bestikkelse

Den Nordjyske maskinhandler S.D. Kjærsgaard er ved retten i Aarhus blevet dømt skyldig i bestikkelse til en forvaltningschef i Aarhus Kommune.

Den nordjyske maskinforretning S.D. Kjærsgaard A/S og virksomhedens direktør, Palle Kjærsgaard, er dømt skyldig i bestikkelse ved retten i Aarhus.

Palle Kjærsgaard er ifølge Østjyllands Politi idømt 60 dages betinget fængsel, en bøde på 100.000 kroner og 80 timers samfundstjeneste.

I en skriftlig kommentar til LandbrugsAvisen, skriver Palle Kjærsgaard:

"Der er ganske rigtigt faldet dom i sagen i dag. Det er selvfølgelig ikke det, vi havde håbet, men det er en lettelse, at der nu er sat punktum i en sag, der har ligget som en skygge i en årrække. Det har været et hårdt forløb, men også et forløb, hvor vi har oplevet stor opbakning fra rigtig mange sider. Det er det, jeg tager med mig videre, når vi nu vender blikket fremad".

Palle Kjærsgaard har desuden valgt at tage dommen til efterretning.

gaver til forvaltningschefen

S.D. Kjærsgaard A/S og Palle Kjærsgaard var tiltalt for bestikkelse til Claus Peter Pedersen, tidligere forvaltningschef i Miljø og Teknik i Aarhus Kommune.

Palle Kjærsgaard har givet gaver til topchefen i form af koncertbilletter, festivalbilletter og restaurantbesøg. Han har desuden givet et sponsorat til en badmintonklub i Aalborg, hvor Claus Peter Pedersen sad i bestyrelsen.

Anklager i sagen Jesper Rodkjær fra Østjyllands politi er tilfreds med dommen:

"Samlet set er jeg tilfreds med dommen, hvor der er domfældelse i hovedforholdene. Jeg er tilfreds med, at retten samlet set har vurderet at omfanget af koncertbilletter, festivalbilletter og sponsorat har haft et sådan omfang, at det er blevet dømt for bestikkelse", siger specialanklager Jesper Rodkjær.

Hvad mener du om selve straffen?

"Sagen har en sådan karakter, at dommen vil blive fremsendt til statsadvokaten, så selve dommens straf, vil jeg ikke kommentere yderligere på", siger anklageren.

Tidligere forvaltningschef Claus Peter Pedersen er idømt fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste. Han er derudover dømt for mandatsvig for at have købt tøj for cirka 3000 kroner til privat brug på kommunens regning.

Claus Peter Pedersen har kendt sig skyldig i mandatsvig, men nægter sig skyldig i modtagelse af bestikkelse.

Artiklen er blevet opdateret d. 03.07.2020 kl. 14:33 med kommentar fra Palle Kjærsgaard.

Faktaboks

I anklageskriftet er S.D. Kjærsgaard og direktør Palle Kjærsgaard tiltalt for:

  • Indgået sponsoraftale på i alt 217.500 kr. med badmintonklubben Troton i aalborg i perioden 2010-2016, hvor Claus Peter Pedersen var bestyrelsesmedlem og medlem af sponsorudvalget.
  • Gav Claus Peter Pedersen to billetter i gave til koncert med Sanne Salomonsen i marts 2012.
  • Inviterede Claus Peter Pedersen og hustru - som en gave - til at deltage i middag på restaurant Weber samt to billeder til en koncert med Eros Ramazotti.
  • I somrene 2013,2014 og 2015 gav Claus Peter Pedersen og hustru invitation til at deltage i Nibe festival med fri adgang til bar, frokost og aftenbuffet til en værdi af ikke under 3000 kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle