Sønderjysk mælkeproducent vinder stor pris på delegeretmøde

Endnu engang var det et svært valg,der blev truffet, da Årets Unge Landmand skulle kåres på delegeretmøde.

Kan man både arrangere portvinsfestivaller, være aktiv i foreningsliv, prioritere familien og samtidig vende en skrantende kvægbedrift til en god forretning i løbet af få år?

For 34-årige Jan David er svaret ja, og derfor vinder han titlen som Årets Unge Landmand 2018.

Prisen blev overrakt onsdag eftermiddag på årets delegeretmøde i Herning og Jan David bliver belønnet med en studierejse til en værdi af 30.000 kr. sponsoreret af Gjensidige.

For to år siden investerede han i en kvægejendom med 280 køer og en ydelse på 22 kg mælk pr dag. To år efter står han med 340 køer og 33 kg mælk i daglig ydelse med udsigt til at vækste endnu mere.

Det resultat har han nået ved hjælp af stålfast beslutsomhed og modet til at investere i de nødvendige forbedringer til bedriften.

Blandt andet har han skaffet ny gylletank, udvidet fodersiloer og selv tegnet og bygget en ny kalvestald.

"Jeg vil hellere være et skridt foran, selv om det kræver lidt ekstra penge eller arbejde. Hvis man sakker bagud, kan man være sikker på, at det bliver endnu sværere at komme op på normalen igen", fortæller Jan David om sin tilgang til arbejdet.

Den grundighed og virketrang resulterer nu i titlen Årets Unge Landmand 2018 samt et rejsegavekort på 30.000 kroner til en studietur.

Stærke konkurrenter

I kampen om titlen som Årets Unge Landmand var Jan David oppe imod tre andre finalister, der var udvalgt blandt en lang række indstillede landmænd.

”Feltet er igen i år utrolig stærkt. I har været rigtig svære at vælge i mellem. I er et fantastisk billede på den type unge mennesker, vi har brug for i erhvervet. I kan alle komme fantastisk langt”, var formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrilds, rosende ord.

De tre andre finalister havde alle tre masser at byde på var dommerkomitéen enig om,

Mette Mikkelsen har startet eget gårdmejeri op med direkte salg af jerseymælk og hjemmelavet is fra egne køer.

Lasse Christensen har overtaget en kartoffelproduktion i den nordjyske Vildmose, hvor han implementerer præcisionsteknologi og tester nye spændende afgrøder.

Morten Ulbæk har startet produktionen af sit eget nicheprodukt ’kirsebærgrise’ imens han udlejer festlokaler på familiegården.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle