Storlandbrugs mejetærsker-mareridt endte godt

Da en mejetærsker fejlede på Mariesminde Landbrug samarbejdede alle.

I vinter skiftede Kristian Boel hele maskinparken på Mariesminde Landbrug, der driver 1100 hektar ved Salling.

- Og dengang kunne man godt få leveret, og vi har også fået fem traktorer. Men mejetærskeren blev udsat henover foråret. Og det er jo hvad det er, for det er ude af alles hænder. Og den gamle var selvfølgelig solgt, fortæller Kristian Boel.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Til alt held lykkedes han dog med at finde en brugt New Holland mejetærsker magen til den, der var solgt. Da han mente at det måtte være det bedste alternativ, når Claas, som mange andre, var ramt af leveringsproblemer på den nye mejetærsker.  

- Men det har været et mareridt. Det er en mandagsmodel, og den har stort set ingenting høstet, og de kan ikke rigtigt finde ud af hvad den fejler, siger Kristian Boel, som man godt kunne tro var vred på de pågældende mejetærskermærker. Men det er langtfra tilfældet. 

I stedet roser han alle de gode folk, som har hjulpet med mejetærskerkvababbelserne. Først de mekanikere, som forsøgte at reparere tærskeren på billedet. 

- Jeg er imponeret over de kære mekanikere, der kan stå på hovedet i mejetærskeren seks timer en hel nat, for at vi kan komme til at høste. Det hjalp desværre ikke, men var ikke deres skyld, for de gav deres bedste bud, fortæller Kristian Boel, som i samme ombæring roser alle involverede maskinhandlere. 

- Agrifos nede på Lolland er netop blevet færdige med at høste, så ved fælles hjælp og med en forhandler imellem fik vi deres mejetærsker flyttet herop. Og min maskinhandler har fundet et skærebord så vi kan høste. Så vi har kørt siden den 12. august, siger Kristian Boel. 

Stadig god høst

Men mejetærskermareridtet til trods, så er høsten langtfra tabt for Kristian Boel. Bedriften har heldigvis en mejetærsker mere, som lige modsat har kørt fejlfrit hele høsten. 

- Så vi kunne have været færdige i aften (16. august.red.) men vi er lige et par dage bagefter. Nu satser vi på at regnen driver udenom os. For udbytterne har været suveræne indtil videre. Vi har rekorder i raps og vårbyg, og hveden tegner også i den retning, siger Kristian Boel.

Rapsen på Mariesminde Landbrug har givet hele 5700 kilo i gennemsnit, mens vårbyggen er over otte ton per hektar. 

- Frøgræs har vi generelt gode udbytter i, så det er et normalt år med pil op for det. Spinat har også været fuldstændigt vanvittig. Og alt i alt kan vi ikke klage, selv om vi er bagefter. Og det kan måske holde humøret oppe. 

Foruden markbruget producere Mariesminde cirka 50.000 slagtegirse, hvoraf halvdelen er fullline, mens den anden halvdel er indkøbte 20-kilos grise. 

Med det indsendte foto deltager Kristian Boel i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle