Varm og kold luft slås over Danmark og kan give skybrud

Det bliver lummert fredag, men allerede søndag sniger køligere vejr sig ind over landet, siger DMI.

Et par "drilske" dage bliver søndag afløst af køligere vejr.

Det er meldingen fra DMI, der varsler om risiko for skybrud og torden i store dele af landet frem til fredag aften.

- Fredag bliver det rigtig lummervarmt, og der er mulighed for regn og tordenbyger i særligt den østlige del af landet. Der kommer også perioder med solskin, og vi har lovet temperaturer på mellem 23 og 28 grader. Lokalt kan man østpå nå op på 30 grader, siger vagthavende meteorolog Jesper Eriksen.

Fredag morgen har DMI udsendt et varsel om voldsomt vejr.

Varslet gælder helt frem til midnat mellem fredag og lørdag og omfatter Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Sønderjylland, Djursland, Odder, Trekantsområdet, Sydøstjylland, Aarhus og Samsø.

- Der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter og risiko for kraftig torden, skriver DMI på sin hjemmeside og uddyber:

- Torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) og nedsat sigtbarhed.

Allerede i løbet af torsdag målte DMI 6264 lynnedslag, mens der fredag mellem midnat og klokken seks er målt 5805.
Også regnen har væltet ned, men kun enkelte steder har der været tale om reelle skybrud.

Jesper Eriksen tilføjer dog, at hele landet formentlig får perioder med sol fredag.

- Lørdag og søndag er vi på grænsen mellem varm og kølig luft. Det betyder, at der kommer perioder med regn, byger og sol. Mange vil opleve, at det bliver køligere i løbet af lørdagen, siger Jesper Eriksen.

- Om sommeren ligger vi ofte på grænsen mellem varm og kølig luft. Det sker, at vejret slås, og når det gør det om sommeren, kommer der en del vand ud.

- Så vi starter med et par drilske dage, før den kølige luft vinder søndag. Her kommer vi til at se et vekslende skydække og enkelte, men ikke kraftige byger, siger han.

Søndag falder temperaturen til mellem 17 og 22 grader.

/ritzau/

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle