Venstre-ordfører: God ide at annullere jordskat

Venstre hilser L&F’s tørkepakke velkommen og vil nu nærstudere den med henblik på at hjælpe landbruget, siger Erling Bonnesen.

Erling Bonnesen, landbrugs- og miljøordfører for venstre hilser L&F’s tørkepakke, der blev præsenteret fredag morgen, velkommen, og vil nævne dens gode initiativer på sommergruppemødet i dag, tilkendegiver han.

”Tørkepakken fra L&F er et godt udgangspunkt for, hvad vi kan gøre for landmændene i tørken. Jeg kan ikke lige love, at Venstre bakker op om det hele, men nu vil vi se nærmere på den”, siger han.

Han peger på, at landbruget har været ramt af en helt usædvanlig og uforudsigelig tørke, som kan ødelægge erhvervet og skade langt ind i følgeindustrier som mejerier og slagterier, hvis landbruget ikke får en håndsrækning.

Bonnesen fremhæver især  forslaget om at annullere jordskatten.

”Det synes jeg er en god ide at arbejde for. Jordskatten er ikke rimelig, den svarer til, at man lægger skat på håndværkeres værktøj, inden de bruger det”, siger han. 

Staten opkræver cirka 900 mio. kr. årligt i jordskatter, svarende til 360 kr. pr. hektar i gennemsnit.Nettoeffekten ved at annullere den er dog kun et indkomsttab for staten på 400 mio. kr. pga. tilbageløb.

”Jordskatter kender landbruget ikke i ret mange lande, og der, hvor de gør, er den lavere end i Danmark. Den er med til at forringe landbrugets konkurrencevilkår”, siger Erling Bonnesen.

De øvrige forslag om at reducere kontrolafgifter og lempe på skrappe datokrav, der også skader landbruget, vil Erling Bonnesen også gerne gøre noget ved.

”Nu vil jeg nærlæse tørkepakken, og så må vi se, hvor vi kan gøre noget", understreger han.

 

Rettet 20/8-18: Staten opkræver cirka 400 mio. kr. i jordskatter er rettet til "Staten opkræver cirka 900 mio. kr. årligt i jordskatter, svarende til 360 kr. pr. hektar i gennemsnit.Nettoeffekten ved at annullere den er dog kun et indkomsttab for staten på 400 mio. kr. pga. tilbageløb".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle