Video fra USA: Landmænd har 30 høstår til at løse klimaudfordringerne

Landmænd er vigtige spillere i kampen for en bæredygtig fremtid, pointerer ny video fra USA.

En video med en amerikansk landmand i hovedrollen taler ind i problematikken om fremtidens fødevaresikkerhed og klodens klimaudfordringer. 

I videoen møder man landmanden, der sidder på en amerikansk diner og skriver et brev til sin kun to år gamle datter. Han forsøger i brevet at forklare, hvorfor familien netop har forladt deres landbrug og nu sidder på dineren på vej mod et liv i byen i stedet.

Men på motorvejsmotellet ser han et indslag i fjernsynet, der rør ham. Her fremhæves at landmænd i virkeligheden er superhelte og vigtige spillere i kampen for at løse verdens klimaudfordringer og sikre en bæredygtig fødevareproduktion.

Problematikerne angribes i en ny flot og rørende video af foreningen U.S. Farmers & Ranchers Alliance (USFRA).

Videoen er en del af kampagnen "30 Harvests", der er en kampagne for landmænds, forskere og interesseorganisationers kamp for at udvikle fremtidens fødevareproduktion for de kommende generationer. Et mål som kampagnen vil nå i 2050. 

Det betyder, at fra næste år er der 30 høstår tilbage til at gøre noget for det bæredygtige landbrug. Det er pointen i videoen, hvori man møder rigtige amerikanske landmænd og deres farme.

Til videoen står teksten: "I dag står landmænd over for denne generations største udfordring - at udvikle et bæredygtigt fødevaresystem og at løse klimaudforringerne. Og de har kun 30 høstår indtil 2050 til at gøre det".

Også herhjemme står landmændene over for store udfordringer, og både Arla og Danich Crown har som nogle af de store spillere på markedet meldt ud, at derers produktion skal være klimaneutral i 2050. Derudover er der blandt andet også snak på at afregne landmænd efter deres klimaaftryk, og der bliver set på mange nye måder, hvorpå produktionen kan blive mere bæredygtig ude på bedrifterne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle