Agritechnica: Milde vinde i maskinbranchen

Op til årets Agritechnica konstaterer arrangørerne, at landmændene har genfundet deres lyst og evne til at investere i nye maskiner.

Landmændene hen over Europa er blevet mere tilfredse med deres økonomiske situation. De får højere priser for deres produkter, og deres villighed til at investere er vendt tilbage.

Det konkluderede Reinhard Grandke, administrerende direktør for DLG, Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, da han under Agritechnica Preview i Hannover tog pulsen på branchen op til årets Agritechnica, der arrangeres af DLG.

Reinhard Grandke kom bl.a. ind på en ny undersøgelse, DLG-Trendmonitor Europe 2017, foretaget blandt landmænd i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Holland, Rusland og Polen, hvor det viste sig, at de adspurgte i det seneste år er blevet mere tilfredse med deres økonomiske situation, og at store dele af dem er parat til at gøre store investeringer i maskiner inden for de næste 12 måneder, hvilket især var udpræget i Rusland og Polen. Besvarelserne var væsentligt mere positive, end de var i samme undersøgelse i efteråret 2016. Mest pessimistiske var franskmændene med det laveste niveau inden for investeringsplaner.

»Landmændene opnår bedre priser. Der er et opsparet behov for nye maskiner. Der er gode udsigter for fremtiden. Og de moderne maskiner giver landmanden en større effektivitet«, sammenfattede Bernd Scherer, administrerende direktør for VDMA, den tyske organisation for maskinbranchen.

Faktaboks

DLG-Trendmonitor

  • Ny undersøgelse foretaget i 2017 i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Holland, Rusland og Polen.
  • 150 landmænd adspurgt om deres forventninger.
  • Generel optimisme.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle