Bedste år nogensinde for kartoffelavlere i AKM

Andels-Kartoffelmelsfabrikken Midtjylland har haft et historisk godt og begivenhedsrigt år 2016/17. Det kunne bestyrelsesformanden berette om på den ordinære generalforsamling mandag d, 19. juni.

Andels-Kartoffelmelsfabrikken, AKM afholdt ordinær generalforsamling i Remisen, Brande mandag den 19. juni 2017.

Bestyrelsesformand Martin Arvad Nielsen kunne både berette om et historisk godt år med fejringen ad AKMs 100 års jubilæum 22. februar og et begivenhedsrigt år, da projektet til fremtidssikring af AKM, og udbygning af fabrikken, nu for alvor er skudt i gang. Det skriver AKM i en pressemeddelelse.

Det har været et travlt år med den største produktion i AKM’s historie.  61.375 tons kartoffelmel og 2.724 tons protein blev det til.

Det regnskabsmæssige resultat blev også det bedste nogensinde med 3,47 kr. pr kg stivelse mod 3,30 kr. pr kg sidste år.

Der er hensat 6,5 mio. kr. til ny fabrik og ekstraordinært afskrevet 6 mio. kr., så alt i alt et resultat, som bestyrelsen betegnede som meget tilfredsstillende.

Fremgang i KMC

Bestyrelsesformand Martin Arvad Nielsen kunne også glæde sig over fortsat fremgang i KMC, der formår at sælge de stadigt større mængder til stigende priser.

"Muligheden for vækst er fortsat til stede, og når vores nye fabrik står færdig til næste år med en kapacitet på 40 tons kartoffelmel i timen mod de nuværende 20 tons i timen, forventer vi at kunne producere 80.000-85.000 tons inden jul," sagde han.

En del af pengene til investeringen i den nye fabrik kommer fra salg af leveringsrettigheder både til nuværende og nye andelshavere, men en stor del skal bankfinansieres, og her kunne Martin Arvad fortælle, at Jyske Bank og BRF Kredit er valgt som fremtidig samarbejdspartner på det område.

Genvalg til bestyrelsen

Der var genvalg til bestyrelsen af Martin Arvad Nielsen, Bjarne Møller og Jens Jørgen Hansen, mens Torben Jakobsen, Filskov afløste Henrik Kjær.

Tidligere på året var Jens Peter Bak udtrådt af bestyrelsen, som følge af salg af sin ejendom, og blev erstattet af Jens Ebbensgaard Kjær, Madum.

Bestyrelsesformand Martin Arvad takkede både Henrik Kjær og Jens Peter Bak for en god og engageret indsats i AKM’s bestyrelse. Henrik Kjær blev valgt som 1. suppleant og Heine Hyldahl, Vorslunde blev valgt som 2. suppleant.

Årsregnskabet kan ses på http://www.akm.dk/om-akm/regnskaber/

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle