Dansk unghingst solgt for knap en million kroner på auktion

En af de unge hingsteaspiranter i Herning, der modtager sin kåringsdom i dag søndag, blev solgt på auktion for 125.000 euro. Det skriver Dansk Varmblod i en pressemeddelelse.

Under hingstekåringen i Herning afholdt Dansk Varmblod lørdag forårsauktion.

Auktionarius Casper Cassøe havde 26 unghingste og unge rideheste under hammeren.

Det skriver Dansk Varmblod i en pressemeddelelse.

Blot 15-årige Anders S. Hoeck fremviste sine forældres 3-års hingst Hesselhøj Gnags e. Grand Galaxy Win/Tailormade Lancelot, der er opdrættet af Dorthe og Hans Jørgen Hoeck, og der var bud fra flere lande efter den flotte, velgående og meget smidige hingst, der deltager i hingstekåringen i morgen.

Efter en længere budduel trak norske Cathrine Rasmussen det længste strå og fik hammerslag på 125.000 euro.

Resultatet af Forårsauktionen blev en salgsprocent på 73 (18 solgt af 26 heste) og en samlet salgssum på 570.000 euro og en gennemsnitspris på 30.000 euro.

Den 5-årige Baunehøjens Carpaccio e. Charmeur/Kermo’s White Talisman, der har klaret sig godt i unghestechampionatet, blev solgt for 56.000 euro til en dansk køber.

For 42.000 gik hoppen UNO Foxy Lady e. Fürstenball/UNO Don Diego til Sverige.

 

To dejlige, unge dressurheste gik for 38.000 euro; nemlig den charmerende, gyldne Furstengold e. Fürstengold/Michellino (opdr. Lauren Efford, USA) og Call Me Zorba e. Sezuan/De Noir (opdr. Anne Slyngborg og Linda Raufort), der begge gik til danske købere.

 

Der var bud på 65.000 euro på hesten Cliffhanger e. Cabachon/Quite-L (opdr. Stutteri Sorgenfri v/Steffen K. Sunesen), der blev redet af Rikke Haastrup til en andenplads i unghestechampionatet, men hesten blev hjemkøbt. Derfor blev auktionens dyreste springhest Dee Jay Lindebjerg e. Diamant de Semilly/Landor S (opdr. Ulla og Kristian Bech), der skfitede hænder for 22.000 euro.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle