Landmand udpeget til at sidde med i GUDP-bestyrelse: Skal dele penge ud til fødevareprojekter

Den nye bestyrelse for GUDP er udpeget og blandt de nye medlemmer er Kristian Lundgaard-Karlshøj fra Ausumgaard.

Der er blevet udpeget en ny fireårig bestyrelse for GUDP (Grønt Udviklings- & Demonstrationsprogram), der deler støtte ud til udviklingsprojekter inden for fødevareproduktionen.

Det er bestyrelsen, der beslutter, hvilke ansøgere, der skal modtage økonomisk tilskud til at føre deres grønne ideer ud i livet.

Det er derfor en central rolle, bestyrelsen spiller, når det gælder fremme af den grønne udvikling af fødevaresektoren. 

GUDP har i 2022 to ansøgningrunder, og i den første runde blev der givet tilsagn om støtte på lige knap 50 millioner kroner til 10 projekter.

Denne gang er der udskiftning på seks ud af otte bestyrelsespladser, da Irene Asta Wiborg, der er afdelingsleder i Seges Innovation, og formand for bestyrelsen Mikael Thinghuus, der er adm. direktør for Royal Greenland, fortsætter.

Med i den nye bestyrelse er også Kristian Lundgaard-Karlshøj, landmand og ejer af Ausumgaard, der ligger midt imellem Struer og Holstebro.

På Ausumgaard driver de 1.000 hektar økologisk planteavl og har en halv million årlige slagtekyllinger samt vindmølle og biogasanlæg.

Den nye bestyrelse består derudover af Henrik Lund, CEO i Naturli, Jesper Uggerhøj, administrerende direktør i Løgismose Meyers, Signe Didde Frese, CSR-Director i COOP, Winnie Højvang Bügel, administrerende direktør for Chr. Hansens danske selskaber og Nima Tisdall, stifter af Blue Lobster.

Den nye bestyrelse er udpeget af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri på baggrund af indstillinger fra erhvervsministeren, miljøministeren, uddannelses- og forskningsministeren samt klima-, energi- og forsyningsministeren.

Mikael Thinghuus er glad for at kunne fortsætte med at præge udviklingen i landbruget.

- Jeg er utrolig glad for, at ministeren (Rasmus Prehn red.) har tilbudt mig en forlængelse af formandskabet for GUDP-bestyrelsen. Der ligger rigtig mange vigtige beslutninger, som kan få stor betydning for fremtidens grønne fødevareproduktion, i bestyrelsen. Den opgave er jeg naturligvis stolt og glad over, at kunne arbejde videre med, udtaler formand Mikael Thinghuus.

 

 

 

Faktaboks

Bestyrelsen består af:

 

  • Mikael Thinghuus (formand), administrerende direktør i Royal Greenland 

Royal Greenland er en af verdens førende leverandører af fisk og skaldyr. 

  • Irene Asta Wiborg, afdelingsleder i SEGES Innovation 

SEGES Innovation er en privat og uafhængig forsknings- og udviklingsorganisation indenfor landbrugs- og fødevareområdet. 

  • Kristian Lundgaard-Karlshøj, landbruger og ejer af Ausumgaard

Ausumgaard ligger midt imellem Struer og Holstebro, hvor bæredygtigt landbrug er nøgleordet for driften.  

  • Winnie Højvang Bügel, administrerende direktør for Chr. Hansens danske selskaber

Chr. Hansen er en global bioscience-virksomhed, der producerer alt fra enzymer til modermælkserstatning. 

  • Henrik Lund, CEO i Naturli’ 

Naturli’ er en førende dansk virksomhed inden for produktion af plantebaserede fødevarer. 

  • Jesper Uggerhøj, administrerende direktør i Løgismose Meyers

Løgismose Meyers beskæftiger sig i hele værdikæden fra jord til bord med målet om at frembringe kvalitetsfødevarer til almindelige forbrugere. 

  • Signe Didde Frese, CSR-Director i COOP

COOP er Danmarks førende dagligvarevirksomhed med et stort fokus på ansvarlighed og bæredygtighed.

  • Nima Tisdall, stifter af Blue Lobster, der er 

Blue Lobster er en app-baseret virksomhed, der forbinder kokke med skånsomme kystfiskere. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle