L&F efter it-bøvl hos styrelse: Udsæt deadline

Driftsforstyrrelser i tast selv-service gør det svært at nå ansøgningsfristen for EU-ansøgninger, der nærmer sig. Derfor foreslår L&F at rykke deadline.

Der er fortsat problemer med de it-systemer som landmændene skal bruge til at søge om EU-støtte. Derfor opfordrer Landbrug & Fødevarer nu til, at Landbrugsstyrelsens udsætter den oprindelig deadline på fredag til den 20. april. 

I den forbindelse siger Niels Peter Nørring, klimadirektør i L&F, i en mailkommentar til Landbrugsavisen:

"Vi har foreløbig anmodet om, at ansøgningsfristen udskydes med to hverdage til og med tirsdag den 20. april", og tilføjer:

"It-udfordringerne er desværre fortsat siden i går. Nu er mange konsulenter så pressede, så der er brug for en udsættelse af ansøgningsfristen. De kan simpelt hen ikke nå at komme i mål inden den oprindelige frist".

Mandag beskrev Landbrugsavisen hvordan it-problemerne i slutspurt for EU-ansøgningerne presser både landmænd og konsulenter. 

Landbrugsavisen har af andre kilder fået oplyst, at der tirsdag fortsat er driftsforstyrrelser i tast selv-service, hvor der blandt andet mangler data for indsendte skemaer og kvitteringer, ligesom det lyder, at systemet generelt kører langsomt.

"Det drejer sig ikke mindst om mange af de konsulenter, som laver udbetalingsanmodninger til plejegræs- og økologitilsagn. De er i forvejen kommet sent i gang, fordi Landbrugsstyrelsen endnu ikke er færdig med at behandle tildelingen af tilsagn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle