Presset Tican vil slagte i påskens helligdage

Skærtorsdag bliver til arbejdsdag for slagterne i Brørup, hvis Tican får lov. I forvejen var ekstra lørdage planlagt

Står det til Tican, skal Skærtorsdag og Langfredag i den kommende uge forstås helt bogstaveligt for de ansatte slagteriarbejdere i Brørup. I stedet for at holde påskefrokoster, skal der nemlig skæres bove og skinker.

Det skyldes corona-situationen, melder slagteriet.

”På grund af corona-krisen, hvor vi risikerer at løbe ind i problemer med højt sygefravær med reduktion af slagtekapacitet, og det at vi har mange udenIandske medarbejdere, som er låst i Danmark, er det helt ekstraordinært lykkedes os at få aftalt slagtning to dage i påsken på vores fabrik i Brørup”, skriver Thisted-ledelsen i en mail.

Endnu mangler der dog to ting, hvis planen skal lykkes. Myndighederne skal give dispensation fra miljøgodkendelsen, der ikke regulerer antallet af slagtedage – og der skal være landmænd, der vil udlevere grise på de to helligdage.

Presset på slagtninger

I forvejen var Tican udfordret på slagtekapaciteten. I torsdags i den ugentlige opdatering blev der meldt om forskydninger i afhentning på op til fire dage.

Det skyldes ifølge Ticans ledelse ”en uge med slagtemæssige udfordringer og fortsat pæne tilmeldinger”, hvilket betyder, at man er to hele slagtedage bagud.

Netop derfor blev der meldt ud, at der ville være ekstra lørdagsslagtninger i den nu forgangne weekend og på lørdag. Alligevel er det altså nødvendigt at tage to påskedage i brug, dog kun på det mindste af koncernens to slagterier.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle