Prisdramaet fortsætter i Tyskland: Nu stiger slagtesvinene markant

Der er dømt rutsjebanetur for de tyske slagtesvinepriser, der efter markante fald den seneste tid igen viser fremgang.

Det er blot få uger siden, der nærmest herskede frygt for udviklingen på det tyske slagtesvinemarked, da coronasmitten lagde flere slagterier ned.

Nu er situationen en anden, og der er igen prisstigning på tapetet, idet den tyske slagtesvinenotering går frem med seks eurocent til 1,66 euro pr. kg svarende til 12,37 kr.

"Det tyske slagtesvinemarked fortsætter med at stabilisere sig. En stor del af medarbejderne i den tyske slagteribranche er blevet testet for coronavirussen i den seneste uge, men kun få medarbejdere var smittede. Det var en stor lettelse for hele branchen. I dag genoptager slagteriet Westfleisch slagteprocessen i Coesfeld. Westcrowns slagteri i Dissen bliver imidlertid lukket i to uger", forklarer Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, om den omskiftelige situation.

Ulovliggør kolonnearbejdere

Der meldes om et fortsat stor udbud af slagteklare grise, som dækker efterspørgslen fra slagterierne.

"Med hensyn til Kristi Himmelfartsdag i morgen og pinse kan igen der opstå lidt prispres på det tyske slagtesvinemarked. De store tyske slagterier har imidlertid ingen interesse i lavere priser, fordi de har indkøbt slagtesvin dyrt før coronakrisen, og en del af svinekødet ligger fortsat i kølehusene", vurderer han.

Markus Fiebelkorn oplyser endvidere, at en beslutning fra den tyske regerings side i dag, der ulovliggør brugen af kolonnearbejdere på tyske slagterier og forarbejdningsvirksomheder fra 2021, kan give store udfordringer særligt for de fire store tyske slagterier Tönnies, Westfleisch, Vion og Danish Crown, men også øge konkurrenceevnen for Danish Crown i Danmark i international sammenhæng.

"I fremtiden skal alle medarbejdere være ansat i selve slagteriet og ikke hos et vikarburea", forklarer Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle