SIRI knokler for at mindske sagsbehandlingstiden for udenlandske praktikanter

Der går bedre med sagsbehandlingstiden hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration, lyder det fra landbrugets jobportal Jobstafet.dk.

Især coronapandemien og de medfølgende konsekenvser af denne har betydet, at der i lang tid har været en ordentlig arbejdspukel hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), der i flere måneder har været bagefter med behandling af ansøgninger om arbejdstilladelse til fodermester og praktikanter.

Styrelsens eget mål for behandlingstiden ligger typisk på 30 dage.

I de første måneder af 2021 var det dog umuligt for styrelsen at overholde målsætningen og sagsbehandlingstiden lå på over tre måneder. 

Ifølge SIRIs egen statistik kan det dog nu ses, at særligt for praktikanter, er sagsbehandlingstiden nu næsten nede på 30 dage igen. Det skriver Jobstafet.dk i en pressemeddelelse.

Også for fodermestre- og familievisum formoder SIRI, at man kan indhente sagsbehandlingstiden i løbet af 3. kvartal, det vil sige formentlig til september.

Samme melding lød fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i slutningen af maj, hvor han gav udtryk for sin ærgelse over, at SIRI har kæmpet med sagsbehandlingstiden i snart et år.

Færre ansøgninger

Den seneste statistik fra SIRI viser også, at der er sket et fald af indleverede ansøgninger på landbrugsområdet.

Årsagen kan være, mener Jobstafet.dk, at der i en periode var lukket ned for praktikant-ansøgningerne. 

"Vi oplever ingen problemer med SIRI. Vi har en god kommunikation med SIRI, samt at vi kender ansøgnings processener på området og ved hvilke dokumentation, der skal fremsendes” siger HR-medarbejder Sussie Thulstrup Jensen, Jobstafet ejet af LandboUngdom

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle