Thor Gunnar Kofoed genvinder viceformandspost i klar sejr

I kampvalget om viceformandsposten blev det den 63-årige Thor Gunnar Kofoed, der løb med sejren, og han beholder dermed den titel, som han har haft siden 2018.

Viceformanden i Landbrug & Fødevarer hedder stadigvæk Thor Gunnar Kofoed.

Ved kampvalget i torsdag formiddag på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde besejrede den 63-årige bornholmer nemlig sin udfordrer fra Fyn, Torben Povlsen (56), der er formand for L&F Centrovice.

Thor Gunnar Kofoed fik 245 stemmer mod 88 til Torben Povlsen. Det er over 70 procent af stemmerne.

Thor Gunnar Kofoed er tidligere mangeårig formand for frøavlerne indtil han i 2018 blev valgt som viceformand. I 2001 til 2005 sad han i Folketinget for Venstre.

I 2018 vandt Thor Gunnar Kofoed også et kampvalg om viceformandsposten, der dengang var blevet ledig. Dengang var Torben Povlsen en af tre modkandidater.

- Det har været en fair valgkamp. Tak for en god valgkamp, Torben. Jeg håber vi stadig kan fortsætte samarbejdet. Det er sådan, at når der har været kampvalg, så kan der komme splittelse. Den splittelse håber jeg ikke, at den kommer nu, sagde Thor Gunnar Kofoed kort efter valget.

Fra Torben Povlsen lød det efter valget:

- Tillykke til Thor. Og tak for en fair valgkamp. Jeg er meget bevidst om, at det drejer sig om fremtiden og den måde man skal tilgå den på. Jeg vil gerne sige tak til min familie og mine medarbejdere, og alle dem der har været meget aktive i at animere mig til at gøre det her, sagde han.

Torben Povlsen blev efterfølgende valgt til forretningsudvalget i Landbrug & Fødevarer.

Thor Gunnar Kofoed gik til kampvalget uden en plan b, fortalte han tidligere.

Fra en af Thor Gunnar Kofoeds stillere, Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landbrugsforening, lød det blandt andet op til valget:

- Jeg har været Thors mand hele vejen. For mig er det allervigtigste ved en viceformand, at han står bag sin formand og har hans ryg – de skal ikke kæmpe om rampelyset. Det synes, jeg Thor Gunnar Kofoed har gjort det fint – ikke mindst de sidste to, turbulente år, hvor vi har haft Søren Søndergaard som formand. Det er min opfattelse, at vi har et meget harmonisk formandskab, forklarede Hans Damgaard forud for valget.

Opdateret klokken 11:01

Emneord

Delegeretmøde 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle