Tican tager nyt våben i brug for at bekæmpe udsættelser

Tican kører nu slagtesvin til Tyskland for at indhente efterslæb.

For at indhente et betydelige efterslæb af slagtesvin iværksætter Tican nu transport af slagtesvin fra de danske leverandører til Tyskland.

Det fremgår af koncernens ugentlige nyhedsmail.

Dermed sætter Tican nu turbo på at indhente de ellers uoverskueligt lange køer af slagtesvin, der har hobet sig op i leverandørernes stalde i snart et år.

"Vi ser nu effekterne af, at de tyske slagterier er ved at have fjernet slagtepuklen efter corona nedlukningerne osv. Det betyder, at der igen kan findes plads til danske grise på slagtekæderne i Tyskland. Vi har derfor igangsat eksport af slagtegrise til Tyskland og vil dermed sætte mere fart i afviklingen af puklen af udsatte grise hos Tican", skriver selskabet.

Dermed vil Tican altså gøre brug af sit moderselskab Tönnies' betydelige slagterikapacitet i det tyske. Her er Tönnies Tysklands største - og ligger pt. i tæt kamp om et faldende antal tyske slagtesvin.

"Eksporten bliver detailplanlagt uge for uge. Der er ligesom i Danmark lukkedage i Tyskland omkring Påsken, som vil påvirke planlægningen af eksporten. Yderligere er de tyske slagterier fortsat underlagt meget strenge corona restriktioner, hvilket også kan få betydning for eksportmulighederne fra uge til uge", lyder det i beskrivelsen, der fortsætter:

"Vi vil i første omgang prioritere leverandører med de største grise og med de længste udsættelser".

Kamp om slagtegrisene

Tiltaget sker netop samtidig med, at Danish Crown ellers er gået igang med at kapre ekstra grise til sine slagterier, der har fået mere kapacitet.

Dermed står der altså nu til en intensiveret kamp de kommende måneder om de danske slagtegrise.

Tican bemærker da også i sin nyhedsmail, at der er "lavere tilmeldinger". Det kombineret med eksporten af grise giver "en betydelig reduktion i antallet af udsatte grise".

Det tyder på, at slagteriselskabet måske ikke er helt så tilbøjelig som for nogle måneder siden til at afgive svineproducenter til Randers-konkurrenten. Adm. direktør Niels Jørgen Villesen konstaterede da også sidste uge, at "nogle nok ikke ville få lov at gå".

Den tyskejede koncern er dog fortsat 13 dage bagud med forskydninger op til 26-28 dage, fremgår det. Man fortsætter de kommende uger med lørdagsslagtninger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle