Video: Se billeder fra Skyd Høsten uge 34 samt ugens vinder

Selvom landmændende, mellem regnbygerne, knokler med at få årets høst i hus, så har der alligevel været overskud til at indsende billeder til vores konkurrence og fortælle om årets høst. 

Hos familien Jepsen blev der knokler med at få høsten i hus og halmen hjem i tørvejr.

Vårbyggen på gården Langagergård ved Varde var moden og klar til at blive tærsket. Men med regn i sigte, ville gårdens 30-40 år gamle Claas Mercator 50 ikke nå igennem alle 50 hektar i tide.

Til alt held havde kvæggården, hvor Poul Jepsen til hverdag arbejder, en John Deere mejetærsker med 25 fod skærebord stående. Den viste sig også at være " 'møj' større end den gamle", som hans 17-årige søn Thomas Jepsen udtrykker det.

"Det gik meget hurtigere, og vi fik det hele ind på samme dag. Regnen kom næste dag, så det var dejligt at være færdig", fortæller Thomas Jepsen.

Kørte dag og nat

I byen Vrå ved Vendsyssel brugte en del af sin ferie på at hjælpe sin søn, Søren Havgaard Christensen på 33 år, med at høste 67 hektar vinterraps. Det sidste skår blev taget kl. 05:00 om morgenen den 15. august.  

"Jeg havde fri, så jeg skulle ikke op og arbejde. Det var hyggeligt, og da vi kunne se, vi var ved at være færdige, gik der sport i den", fortæller Bjarne Christensen, der også fik hjælp af sin yngre søn Peter Christensen på 29 år.

Rapsen var lige blevet tør, og da det blæste lidt, faldt der ikke så meget dug.

"Lige så snart, vi kan køre, så gør vi det. Det gik fantastisk, og da vi var færdige med 45 hektar, begyndte det at regne", siger Bjarne Christensen, der bagefter fik sig en lang lur.

Hestebønner høstet på Fyn

Det var en lettere overrasket Carsten Vesthammer, der som en af de første i fredag i sidste uge gik i gang med at høste hestebønner af sorten Fuego på sin gård ved Middelfart på Fyn.

Alle syv hektar, der er i gang med at blive omlagt til økologisk drift, er høstet til modenhed og lagt til tørring.

"Jeg er lidt overrasket over, at de var klar, men vi har jord, der vender mod syd og er meget mild, så vi er altid nogle af de første til at høste på egnen", fortæller den 50-årige hobbylandmand.

På de i alt 25 hektar dyrker Carsten Vesthammer også vårbyg, der ligeledes skal blive økologisk.

Ugens lagkage-vinder

Høst er og bliver noget særligt for mange landmænd - også selvom man er gået på pension og egentlig ikke længere behøver arbejde.

Alligevel kan Pia Volsgaards svigerfar Ejner Volsgaard på snart 79 år ikke lade være med at springe til, når familien går i gang med at høste.

Faktisk er den pensionerede landmand ikke gået glip af én høstdag i år.

"Han er vild med høsten, og selvom vi siger, at vi sagtens kan sende en medarbejder ud til at køre korn fra, så står han klar fra første læs af og bliver, til vi er færdige", fortæller Pia Volsgaard på 49 år.

På billedet ses Ejner Volsgaard, der tager sig en fortjent pause i marken. Billedet er udvalgt som ugens vinderbillede og Pia Volsgaard kan derfor inviterer sin svigerfar og ansatte på høst-lagkage.

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle