20-årige Jonas høstede i Australien i december - høstede herhjemme i juli

Jonas Gade har været et år i Australien og kom hjem i juni. Nu høster han i Danmark, hvor høsten går lidt langsommere end "down under".

Jonas Gade høstede i Australien i november og december. Nu har han høstet i juli i Danmark på Gammel Krogaard på Fyn. Han er gået fra at høste på 20.000 hektar til at høste 30 hektar. 

"Vi havde tre tærskere og to sneglevogne i Australien. Dagene er længere end i Danmark, og man får ikke lige så meget ud af afgrøden som herhjemme", fortæller Jonas Gade. 

Han er 20 år og vendte hjem til Danmark i midten af juni. 1. juli begyndte han som landbrugselev på Gammel Krogaard på Fyn. 

"Det er langsommere at høste herhjemme. Mejetærskeren kører langsommere, fordi afgrøderne står tættere, og man presser halmen på marken", siger Jonas Gade.

Det er Jonas Gades fjerde høste, og han kan bedst lidt at køre mejetærsker og korn fra. Han har haft et langt og varmt år, hvor han har gået fra den ene sommer til den anden.

"Vi høstede i Australien i november til december. Vi blev faktisk færdige med høsten den 23. december”, siger Jonas Gade, som nok bedst kan lide at høste i Australien, fordi det går lidt hurtigere der.

”Men det er også godt at høste i gode gamle Danmark". 

Jonas Gade begyndte at tage billeder af høsten i Australien, da han ikke havde internet, men gerne ville dokumentere sit ophold dernede.

Det har han taget med til Danmark, hvor han også har taget billeder af høsten og dokumenteret høståret. Se nogle af billederne fra Australien nedenfor:

Jonas Gade deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle