Danish Crown banker grisenoteringen i vejret

I næste uge stiger noteringen på slagtegrise med 60 øre.

En højere efterspørgsel efter grisekød i Europa og en bedre eksport betyder nu at Danish Crown hæver noteringen på slagtegrise betragteligt.

I næste uge stiger noteringen med 60 øre til 12,80 kroner pr. kilo.

Dermed lægger Danish Crown sig foreløbig over Tican, som i sidste uge for første gang i flere år hævede sin notering på slagtegrise uafhængigt af Danish Crown til 12,40 kroner.

Danish Crown begrunder den højere notering med, at efterspørgslen op til påske præger det europæiske marked for fersk grisekød lige nu.

Samtidig bliver eksporten ud af Europa stadig bedre, og det flytter priserne på de danske varer.

- Markedet er godt for os lige nu. Vi har fået en meget bedre balance i vores salg de sidste par uger, og det har løftet vores gennemsnitspriser en del. Samtidig er udbuddet i Europa fortsat faldende, og det øger behovet for at importere varer i flere lande, hvor der ellers hersker en udstrakt grad af ”kød-nationalisme”, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør I Danish Crown i den ugentlige markedsberetning.

Samtidig hæver Danish Crown for syvende uge i træk noteringen for søer med 50 øre til nu 12 kroner pr. kilo.

 

 

Ligner markedet før 2019

Eksporten af frosne varer er fortsat ikke på det normale niveau, men efterspørgslen er fortsat i bedring, og lige nu handler det om at sælge i det rigtige tempo og fortsat få løftet priserne, forklarer slagteriet.

Der er interesse fra stort set alle lande i Asien, dog er der meget stille fra de kinesiske indkøbere.

- Det marked, vi ser lige nu, ligner i høj grad det marked, vi havde, før eksporten til Kina eksploderede i 2019. Det vil sige, at vi har en bredere funderet eksport til Asien med en høj grad af fokus på varer til kunder, der prioriterer den kvalitet og grad af specialproduktion, som vi kan levere fra Danmark. Det betyder ikke, at vi ikke fortsat er klar til at eksportere til Kina, men lige nu er de kinesiske indkøbere meget tilbageholdende, siger Mads Stougaard.  

Med næste uges stigning på 60 øre svinder gabet mellem den danske og tyske notering en anelse ind. Den tyske notering på slagtegrise steg i går med 37 øre til nu 17,36 kroner pr. kilo.

Tican offentliggør sin notering for næste uge senere torsdag.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle