Hollandske landmænd forbereder endnu en kæmpe protest

Hollandske landmænd er så utilfredse med beskyldninger om at være klimasyndere, at de forbereder den anden store demonstration på få uger.

I sidste uge skabte hollandske landmænd trafikalt kaos i store dele af Holland, da de kørte mod landets politiske hovedstad Den Haag i protest mod regeringens udmeldinger om at skære i landbruget.

Nu varsler de hollandske bønder en ny protestaktion, som skal foregå onsdag i næste uge, 16. oktober, skriver flere hollandske medier.

Budskabet er at demonstrere mod, at regeringen og medierne i landet fremstiller landmænd som klimaudledere og dyremishandlere ifølge landmændene.

Det er grupperne Farmers Defence Force og Agractie, som sammen planlagde og udførte den seneste demonstration. Indtil videre er det kun førstnævnte, der har annonceret, at de planlægger en ny, mens Agractie overvejer at deltage.

Farmers Defence Force har endnu ikke offentliggjort, hvor demonstrationen skal foregå, men at den vil gøre opmærksom på "de rigtige forurenere i Holland", og at der ikke er tale om lufthavnen Shiphol nær Amsterdam.

Samtidig trækker det op til en længerevarende aktion, da gruppen opfordrer til, at deltagerne medbringer mad og drikke, varmt tøj, lommelygte, ekstra batteri til telefonen og soveudstyr til demonstrationen.

Selvom målet for demonstrationen indtil videre er ukendt, bliver det med sikkerhed i regionen Randstad, hvor hollandske fire største byer ligger i form af Amsterdam, Rotterdam, Den Haag og Utrecht.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle