Kriseramt kødkoncern fyrer både direktør og formand

Den kriseramte finske kødkoncern HKScan, der også har produktion i Danmark, skiller sig af med både direktør og formand på en og samme gang.

Udskiftningen skete i starten af ugen, og afløsere på begge poster var straks på plads. Dermed skal HKScan, der de seneste år har arbejdet på en benhård turnaround nu igen have ny topchef.

Den nu fyrede, Jari Latvanen, nåede kun præcis to år på posten.

Udskiftningen kommer oven på regnskabet for tredje kvartal for selskabet, der igen viste store underskud i driften.

"Virksomheden har en stærk strategi "From farm to fork" og retningen er den rigtige. Men strategi-implementeringen har ikke forbedret selskabets indtjening, som vi havde forventet. Vi vil nu, sammen med HKScans dygtige og dedikerede personale fokusere endnu mere stærkt på hvad der styrker vores virksomheds konkurrenceevne og indtjening", udtaler den nyudnævnte formand Reijo Kiskola.

Reijo Kiskola har mange års erfaring fra fødevarebranchen. Blandt andet var han fra 2011 til 2017 chef for Arlas forretning i Finland.

HKScan, der har 7.300 ansatte og en omsætning på ca. 13 mia. kroner, er Finlands største på okse- og kyllingekød har de seneste år kæmpet med indtjeningen. I Danmark driver man kyllingeslagteri i HKScan Danmark.

Selskabet er børsnoteret.

Emneord

hkscan

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle