Landmænd fortæller: Taber 140.000 kroner om ugen på rekordlave svinepriser

De lave svinepriser betyder i øjeblikket store tab for de danske svineproducenter. En smågriseproducent fortæller, at hans dyr lige nu koster det samme som en halv liter cola.

Aldrig har prisen på en dansk smågris været lavere, og smågriseproducenterne har meget svært ved at tjene penge på deres grise lige nu, hvor priserne fortsat rasler ned.

Ifølge svineproducent Andreas Hartvigsen kan han lige nu kun få 20 kr. for en syv-kilos gris, der i marts sidste år kostede 420 kr. Og på hans 30-kilos grise taber han omkring 250 kr. per dyr, når han sælge til sine udenlandske købere.

"Det er jo et eller andet sted en katastrofe. Hvis jeg går på tankstationen et sted og vil ha' en halv liter cola, så er det samme pris som en gris. Det er ret barskt", fortæller han til TvMidtvest.

Samtidig med at priserne er droppet kraftigt de seneste måneder er prisen på el og foder gået den modsatte vej. 

Også svineproducent Flemming Damgard fra Lunderskov fortæller til JydskeVestkysten, at han lige nu taber 140.000 kr. om ugen på de lave priser, når han sælger sine smågrise til udlandet. 

Trods bundniveauer, der aldrig er set før, fik puljenoteringerne endnu engang hug i denne uge.

SPF-puljenoteringen faldt tungt fra 180 til 150 kr., og Porc-Ex-puljenoteringen går samme vej og falder fra 160 til 140 kr. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle