Lauge høster igennem - Men nu skal skolen passes

På Enevoldgaard i Sønderby Bjerge nær Assens har Lauge Stentoft Jørgensen ivrigt høstet med.

- Jeg synes det siger så meget, at man lige er sprunget ud af traktoren, og så sidder og tænker, kigger og higer efter det. 

Sådan siger Lisbeth Jørgensen om billedet af sin søn, Lauge Stentoft Jørgensen, der sammen med hunden Anna stirrer på høsten. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Ifølge hende er Lauge på ti år bidt af alt hvad der hedder høst, maskiner og traktorer. Så på den måde er det jo heldigt, at hans forældre driver 50 hektar hobbylandbrug. 

Og han er da også ivrig gæst i traktoren. 

- Han har fået lov at høste igennem her mens det var ferie. Men nu hedder det at han skal ned fra traktoren og hjem og i bad og i seng når klokken den er 20. For skolen skal vi have passet, siger den stolte mor. 

Hun tilføjer at far, Peter S. Nielsen, efterhånden må komme til kort, når Lauge ruller sin viden om traktorer og mejetærskere ud. Men om han skal være landmand, det må tiden vise. 

- Det kan være interessen falmer. Og det er også helt fint med mig. Det skal kun være af lyst, og ikke tvang, siger Lisbeth Jørgensen.

Selve høsten af parrets 25 hektar hvede skyder Lisbeth Jørgensen til 11 ton per hektar. 

- Og det var voldsomt godt, for jorden der er ikke lige det fedeste jord. Candet var omkring 16, men er nok faldet, siger hun.  

Med de indsendte fotos deltager Lisbeth Jørgensen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle