Merrild: Tørkepakken er utroligt skuffende

Martin Merrild er utroligt skuffet over resultatet af tørkepakken oven på to en halv måneds intensivt og dedikeret arbejde med tørke og det han har oplevet som stor velvilje fra politikerne.

"Vi har arbejdet intensivt og dedikeret i godt to en halv måned på det her og mødt stor velvilje fra både politikere og befolkningen og så er det da et utroligt skuffende resultat", siger formand Martin Merrild til landbrugsavisen.dk.

Og skuffelsen drejer sig selvfølgelig om beløbets størrelse - omkring 220 millioner i rede penge.

"Når jeg skal se det i forhold til et tab på omkring seks milliarder så er det svært at blive begejstret", siger han.

Tørkepakken til landbruget, som Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk folkeparti har præsenteret fredag morgen, har et samlet omfang på 380 millioner kroner.

Martin Merrild ser positivt på at parterne skal mødes igen i starten af det nye år.

"Det er selvfølgelig en anerkendelse af problemets omfang", siger han.

Et paradoks

Samtidig understreger formanden at han er dybt forundret over, at det skulle være ulovlig statsstøtte at man reducerede betalingen af ejendomsskat på grund af tørken.

"Eftersom vi er det eneste land i EU, der betaler ejendomsskat er uforståeligt at det skulle være ulovlig statsstøtte at fjerne den. Det er et paradoks for mig, at der er stor politisk veljvilje til at fjerne den, og så er det et tåbeligt bureaukrati, der skal stå i vejen for det", siger Martin Merrild.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle