Oktober byder på højere Arla-notering

Både konventionelle og økoproducenter får mere i mælkepris for årets tiende måned, melder Arla.

Arlas aconto-pris for konventionel og økologisk mælk stiger med 3,7 øre pr. kg fra 1. oktober 2020. 

Dermed er der godt en halv eurocent mere i mælkepris-posen til samtlige danske mælkeproducenter i den kommende måned.

Det skyldes ifølge Arlas pris-opdatering "generelle forretningsresultater".

"Markedspriserne for råvarer har været relativt stabile hen over de seneste måneder, hvor den nylige positive GDT (Global Dairy Trade, vigtig mejeriauktion, red.) snarere skal ses som et udtryk for, at kontraktpriserne for næste år er steget til aktuelle markedspriser end en generel positiv markedsudvikling.", lyder det i mailen til producenterne.

Prisstigningen betyder for de danske producenter, at acontoprisen vil lyde på 246,6 øre per kilo til de konventionelle og 307,2 øre per kilo til de økologiske.

 

 

Her er der dog tale om topprisen, hvor der både er tale om førsteklasses kvalitet, tillæg for gmo-frit foder, samt deltagelse i Arlagårdens kvalitetsprogram og klimatjek. En hel del af producenterne vil derfor have en lavere reel afregning.

Justeringen af valutakursen for kvartalet påvirker aconto-prisen negativt med 0,1 øre per kilo fror de danske producenter.

Rimeligt rolige markeder

EU-mælkeproduktionen stiger ifølge Arlas markedsberetning fortsat, især USA der ligger på 1,5 procent højere indvejning end sidste år for juli måned. Også EU ligger 1,9 procent højere end samme måned sidste år.

Alligevel meldes råvaremarkederne til at ligge "på et rimeligt roligt niveau", hvor gul ost ligger svagt positivt, mens mozzarella er negativt påvirket af større lagre samt ny kapacitet i Europa.

Arla har de seneste år satset massivt på netop mozzarella, men melder at, "dog giver mozzarella stadig et godt afkast, idet andre mozzarella-producenter skifter fra mælk til pulver".

"GDT-auktionen har haft en god efterspørgsel efter pulver i de seneste perioder, hvilket indikerer, at køberne stadig ønsker at sikre sig produktet på trods af frygt for store lagre i Kina og Indien. Priserne på sødmælkspulver i Europa har været gode, da tilgængeligheden er begrænset på grund af høje priser på fløde", lyder det afsluttende fra mejeriselskabet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle