Optimistiske toner fra Tyskland: ASF-epidemien er stabil

I den tyske delstat er myndighederne langt med at opstille hegn mod den polske grænse i kampen mod afrikansk svinepest.

Kampen mod afrikansk svinepest fortsætter med uformindsket styrke i det østlige Tyskland.

Delstaten Brandenburg, hvor langt de fleste udbrud med den frygtede svinesygom er sket, melder ifølge Pig Progress om, at myndighederne er tæt på at have opstillet et permanent hegn på grænsen til Polen.

Også delstaten Mecklenburg-Vorpommern, nord for Berlin, har ofte opstillet et permanent hegn ved grænse til Polen, selv om der i denne del af Tyskland endnu ikke er registreret tilfælde med afrikansk svinepest i vildsvin.

Det fremgår ikke, hvor langt myndighederne er med hegn op mod den polske grænse i delstaten Sachsen, der også grænser op mod Tjekkiet.

Myndighederne i Brandenburg kalder opgaven med at opstille et permanent hegn ved den polske grænse for næsten komplet. Samtidig er myndighederne optimistiske og kalder den nuværende situation med afrikansk svinepest for en stabil epidemi, fordi alle nye udbrud af sygdomme sker i indhegnede områder, hvor der allerede er udbrud. 

Udfordringer i den nordligste del af zonen

Myndigheder melder kun om udfordringer med hegnet i distriktet Märkisch-Oderland, der er den nordligste inficerede zone i Brandenburg. Her er der sat mobile elektriske hegn op, men opstillingen af permanente hegn er forsinket, fordi der i området er fundet ammunition i området.

For at nedkæmpe afrikansk svinepest på tysk grund har den Brandenbrugs statssekretær for forbrugerbeskyttelse, Anna Heyer-Stuffer, kontaktet den føderale tyske regering for at etablere sikkerhedszoner på tysk grund som alternativ til de almindelige hvide zoner i Polen.

Hvide zoner er et centralt element i EUs tilgang til at bekæmpe afrikansk svinepest hos vildsvin. De hvide zoner er områder lige uden for indhegnede zoner. I de hvide zoner nedskydes vildsvin, og når de er bortskudt, kan jægerne rykke ind i de inficede zoner og bortskyde hele bestanden dér.

Men fordi de inficerede områder i Tyskland befinder sig midt på grænsen, vil det være en transnational opgave. Samtidig er der i flere polske provinser ikke kontrol over udbredelsen.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle