Video: Se alle billeder fra Skyd Høsten uge 32 og ugevinderen

Hele fire gange blev der i sidste uge sendt billeder ind af markbrande fra årets høst. Men det overskygger ikke de glade oplevelser og minder, som der er kommet med høsten 2018. Se alle billederne og uge 32 ugevinderen.

Det er en anderledes uge 32, hvor indsendelserne til Skyd Høsten har båret præg af den ekstreme tørke. I alt blev der sendt billeder ind af brande i marken eller mejetærskere fire gange uafhængigt af landsdel. 

Det har været et faktum ved årets høst, som med sin ekstreme varme og mangel på vand har betydet, at høstende landmænd enten har taget ekstra foranstaltninger i marken med vandtank eller harve, slukket branden med en værktøjskasse eller haft besøg af brandvæsenet

Derfor er uge 32 ugevinderen også lidt anderledes end tidligere ugevindere. Ingvard Damgaard ved Munksjørup i Nordjylland oplevede, at hans spritnye New Holland CR10.90 udbrændte efter kun at have kørt i tre uger. 

Billedet af den udbrændte mejetærsker, indsendt af hans svigerdatter Anne Damgaard, vidner om de ekstreme forhold, som landmænd har høstet under i år. 

En udbrændt mejetærsker skal ikke fejres, men det er et billede af høsten 2018, hvor den ekstreme mangel på regn har haft konsekvenser for mange landmænd. Her siger et billede mere end tusind ord.

Men der er ikke kun plads til at adressere det uhyggelige. For rundt i hele Danmark har høsten givet positive og hyggelige minder. 

Der er for eksempel fem-årige Jeppe ter Bogt-Hahné som allerede nu planlægger at overtage forældrenes gård i Sønderjylland. Der er den gode høst på Mors, som blev fejret med en kold dukkert i havet. Så er der lille tre-årige Jonas, som ikke nåede at få bukserne på, da han skulle se mejetærskeren. Og ved Odder, hvor Niels Overgaards lerjord slog kæmpe revner, på grund af mangel på vand.

Flere og flere landmænd har allerede høsten i hus eller mangler kun små pletter. Men det er stadig ikke for sent at sende billeder ind til Skyd Høsten 2018, som først slutter den 2. september.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk


 

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle 15 afgrøder i Skyd Høsten Først er nu høstet, men der er stadig rig mulighed for at deltage i Skyd Høsten Bedst.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle