Vilde heste bliver sat ud i nordjysk naturområde

Ved Lindenborg Ådal i Nordjylland, som staten netop har købt flytter der til efteråret flytter en flok ’vilde heste’ ind, der skal være med til at give naturen i området et løft.

Miljøminister Lea Wermelin løftede mandag sløret for, at der er til efteråret flytter en flok ’vilde heste’ ind ved Lindenborg Ådal i Nordjylland, der skal være med til at give naturen i området et løft.
26. august 2019.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.
 
På sydspidsen af Langeland har en flok vilde heste græsset siden 2003. De er af exmoor-racen, som klarer sig selv året rundt stort set uden menneskers indblanding, og de hjælper med at pleje naturen i det statslige naturområde ved at holde buske og krat nede og skabe dynamik i vegetationen til gavn for blomster og insekter. Samtidig har de trukket mange besøgende til området.

Der er nu så mange heste på Langeland, at en del af flokken skal finde et nyt sted at græsse, så der er mad nok til hestene, når vinteren sætter ind.

Derfor flytter 20 af de fynske ungheste fra flokken flytter til det nordjyske til efteråret. Her har staten købt et naturområde i sammenhæng med det eksisterende statslige naturområde Skindbjerglund, der ligger på kanten af Lindenborg Ådal nord for Rold Skov.

"En mere sammenhængende og vildere natur står rigtig højt på min liste over vigtige opgaver. I den unikke natur ved Lindenborg Ådal vil man snart kunne møde heste, der græsser året rundt i et stort område, der skal strække sig på tværs af skov og åbne områder som enge og overdrev. Den slags vil jeg arbejde for, at vi fremover vil se meget mere af i vores fælles natur", siger miljøminister Lea Wermelin.

De to naturområder bliver til ét sammenhængende område på i alt 225 hektar, hvor der vil være fuld offentlig adgang som i de øvrige statslige naturområder. Dele af det nyindkøbte område har været plantet til med juletræer og skal nu genskabes som naturtypen overdrev, der er kendetegnet ved masser af blomster, sommerfugle og andre insekter. Den proces skal hestene hjælpe til med. I det eksisterende statslige område skal der også udlægges urørt skov over de kommende år.

Naturstyrelsen forventer at sætte hestene ud sidst i oktober i år.
 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle