Både S og V vil bevare arbejdspladser i landbruget - det glæder L&Fs formand

Formand Søren Søndergaard, L&F, glæder sig over, at både Venstre og Socialdemokratiet vægter bevarelsen af arbejdspladser højt i de kommende landbrugsforhandlinger.

Som atleter før en stor kamp, har den nu i månedsvis stået på opvarmning og følen hinanden på tænderne på Christiansborg.

Kun regeringens udspil som pistolskuddet, der for alvor kan sætte gang i landbrugsforhandlingerne, mangler endnu, og derfor stod den på udstrækningsøvelser i Folketingssalen tirsdag.

Statsminister Mette Frederiksen (S) erklærede, at hun er stolt af dansk landsbrug, og grundlæggende deler hun ikke de grønne partiers holdning om, at landbruget er galt på den - men det skal forfines, og arbejdspladser skal bevares.

Noget, også Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen (V) understregede i salen.

Det, der kan minde om et fælles fodslag, glæder Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard, der kæmper en kamp for at appellere til det brede forlig.

"Jeg har sammen med gode kolleger i Landbrug & Fødevarer brugt lang tid på at tale med politikerne om nødvendigheden af en bred og rimelig aftale, som sikrer fortsat udvikling i vores erhverv. Jeg har blandt andet løftet det tema med dem begge i forbindelse med besøg ude i landet", siger han.

Som sagt erklærede statsminister Mette Frederiksen, at hun er stolt af dansk landbrug, og både S og V understregede vigtigheden i at holde fødevareproduktionens arbejdspladser i Danmark, selvom der skal nås grønne mål.

"Det er dejligt at både statsministen og Jacob Ellemann er stolte over dansk landbrug og danske fødevarer. Det er der også god grund til at være", siger Søren Søndergaard og tilføjer:

"Vi har et forspring i Danmark. Det må vi ikke sætte over styr med rigide afgifter og urimelige vilkår, der vil flytte produktionen ud af landet. Hvis det sker, er der ikke et landbrug at være stolt af længere. Det skal vi huske politikerne på". 

Emneord

politik , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle